AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Ahneus vs demokratia

Heti eduskuntavaalien jälkeen vaalituloksesta syntyi pieni positiivinen tunne, jospa se demokratia sittenkin vielä toimisi. Kirjoitin ennen vaaleja jonkin verran ahneudesta, joka riivaa yhteiskuntaamme. Mainitsin, että mikään ei muutu, jos älytöntä ahneutta ei saada kuriin. No, nyt parhaillaan kun hallitusneuvottelut ovat siunausta vailla, näemme miten tuo älytön ahneus vaikutti demokratiankin toteutumiseen hallituksen rakentamisessa.

 

Perussuomalaisten kannatus vaalissa oli ok, mutta se ei ihan nostanut puoluetta kärkipaikalle. Mitä olen kansalaisia jututtanut, heidän mielestä demokratia on sitä, että eniten ääniä saaneet puolueet muodostavat yhdessä enemmistöhallituksen hiomalla kantojaan sen verran, että syntyy kompromisseja. Näin päästään päättämään kansalaisten asioista enemmistön näkökulmasta ja vähemmän ääniä saaneet puolueet antavat oman mausteensa päätöksentekoon opposition kautta.

 

Antti Rinne lähti hallitustunnustelijana rakentamaan Suomeen hallitusta, johon hän ei halunnut toiseksi isointa puoluetta, eli perussuomalaisia jarruttamaan edellä mainitsemaani järjestäytynyttä ahneutta. Maahamme on rakentunut vuosien saatossa julkisella ja yksityisellä puolella juhliva ahne koneisto, joka kuppaa valtavia määriä verorahojamme. Tuon koneiston korville Antti Rinteen hallituksen tulevat veronkorotukset ovat hyvää musiikkia, sillä koneisto tarvitsee elääkseen ja kasvaakseen rahojamme.

 

Keskustapuolue olisi pystynyt estämään Antti Rinteen vihervasemmistohallituksen syntymisen jäämällä pois hallituksesta, koska Kokoomusta on vaikea sovitella Vasemmistoliiton kanssa samaan hallitukseen. Keskustassa häärää edelleen Juha, jonka liiketoimet tunnetusti perustuvat julkisten varojen kuppaamiseen, eli Juhalaisilla on helppo olla hallituksessa joka ensisijaisesti edustaa edellä mainittua ahnetta koneistoa. Eikä maaseudun väen rokottaminen esimerkiksi polttoaineverotuksen kautta tunnu Keskustassa pitkään toimineille Kaikkosille ja Koikkosille enää missään. Pääasia, että ura huipentuu ministerin pallille. Sitäpaitsi eihän gallupien mukaan keskustalaisia ole enää kuin ripaus jäljellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Käsittääkseni demarit tekivät pitkälle ennen vaaleja kaikille selväksi, ettei persujen arvopohja kestä hallituksen painoa. Samaa mieltä oli kokoomuskin, kunnes vaalitulos selvisi. Äärioikeisto alkoikin kelpaamaan. On erikoista ajatella, että eniten ääniä saaneiden puolueiden pitäisi muodostaa hallitus?? Eikö asiakysymyksillä ole mitään merkitystä?

ps. Perussuomalaiset olivat hallituspuolue ja olisivat halunneet olla sitä hajaannuksen jälkeenkin. Humppa jatkuu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos Jussi olisi ollut hallitustunnustelija,niin mistä kaikesta PS olisi mielestäsi voinut luopua saadakseen demarit hallitukseen?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos poliittista historiaa tutkii, niin lehmänkaupat nyt suorastaan sisältyvät edustukselliseen demokratiaan. Mielenkiintoista on pohtia niiden määrää takinkääntöineen joka näyttää olevan tällä kertaa huippuluokkaa. Poikkeuksellista taas oli kampanja joka perustui pelotteluun maailmanlopusta abstraktia retoriikkaa käyttäen joka nyt manifestoituu hallitusohjelman sananhelinänä josta esim. seuraava koominen juttu.

https://yle.fi/uutiset/3-10812517

"Julki vuotanut hallitusohjelma mahdollistaa kunnianhimoisen ilmastopolitiikan, kiittää asiantuntija – moittii kuitenkin konkretian puutetta"

Vaalikarjalle (ja vihervasen-toimittajille) riittää, että kirjataan, että pelastetaan universumi, se miten tämä onnistuisi on sitten pikku miinus konkretian puutteena ?!?!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset