Pieneläkkeensaajat ahdingossa

Eilen Kotkassa toritapahtumassa tapasin monta pieneläkeläistä. Tapaamiset jäivät kaivamaan mieltä.

Tapahtumateltalla päivän viimeisenä vieraili vanha herra, jolla oli kuitenkin huumori vielä tallella. Hän vitsaili muun muassa makkaranpaistajamme Kuopion murteesta ja saimme siitä makeat naurut, sekä myös monesta muusta hänen vitsailustaan. Kun lopettelimme tapahtumaa, ajattelin tarjota tälle pieneläkeläiselle paketin paistamatonta makkaraa, joka jäi tapahtumasta yli. Herran liikuttuminen eleestäni, kiitollisuus ja muut reaktiot kosketti valtavasti. Heräsi kysymys! Ymmärrämmekö me toimeen tulevat ihmiset ihan oikeasti kuinka huonosti vähäosaisemme voi ja kuinka pienillä rahasummilla he yrittävät tulla toimeen!!?

Puhutaan ikäluokasta, joka on nyt eläkkeellä. He ovat sitä porukkaa, jotka rakensivat meidän kaikkien hyvinvoinnin. He ovat maksaneet omat eläkkeensä omalla työllään ja ne eläkerahat ovat olemassa, jopa korkoja kasvaneena. On perin kummallista, että poliitikkomme eivät puutu näiden varojen pihtaamiseen, eivätkä ole esittämässä pieneläkkeisiin korotuksia, jotta eläkeläisillä säilyisi toimeentulo ja hyvinvointi.

Huonoilla päätöksillä ja välinpitämättömyydellä on annettu kaiken kallistua yhteiskunnassamme ja lisäksi on leikattu hyvinvoinnista. Samaan aikaan eläkevaroja pihtaillaan niin, että valtava määrä eläkeläisiä elää jo köyhyysrajan alapuolella.

Mietitään miten käy jos pieniä eläkkeitä korotetaan sille tasolle, mitä ne kuuluisi hyvinvointivaltiossa olla.

Pieneläkeläiset kuluttavat kaiken rahan, mitä he saavat. Kun heidän eläkkeitä korotetaan, kaikki korotuksen kautta eläkeläiselle tullut raha siirtyy suoraan kulutukseen, eli ostovoimaksi. Eli syntyy terve ja kaivattu yritystuki, koska kauppa alkaa käymään paremmin. Lisäksi kaupan kautta kilahtaa siivu myös valtion kassaan verojen muodossa. Eikä tässä vielä kaikki, jopa työpaikkoja syntyy kulutuksen kasvun myötä.

Nyt vaalien alla puolueet kisaavat täysillä siitä mikä puolue on voittaja vaaleissa. Hyvät suomalaiset! Äänestetään nyt sen mukaan, että seuraavissa vaaleissa voittajana ovat suomalaiset, eikä mikään puolue tai puolueiden kautta koko muu maailma.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu