AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Työtaistelut kiihtyvät ja kaikkia vit***aa…

Iltalehti kirjoitti tänään ”Työtaistelut kiihtyvät: JHL julisti kahden päivän lakon – lapset ja vanhukset voivat jäädä ilman ruokaa”.

Ammattiliitot käyttävät häikäilemättömästi tilaisuutta hyväkseen, jotta demarit olisivat pääministeripuolue tulevien vaalien jälkeen. Valtamedian vallassa oleva duunari on nyt alttiimmillaan ammattiliiton juonille, kun hallitus antaa keppiä duunarille irtisanomislain kautta.

Vaikka itse olenkin työnantajan asemassa yrittäjänä ja tiedostan, että tietynlaista irtisanomislakia tarvitaan, silti en voi kun ihmetellä hallituksen tapaa toimia tässäkin asiassa. Tähän pattitilanteeseen on tultu, koska kaikkia muita asioita on ahneuksissaan tehty päin persettä jo pitkän aikaa. Ensin annetaan vuosi tolkulla koko kansalle keppiä ja sitten duunarille lisää keppiä irtisanomislain kautta. Samaan aikaan korotellaan vielä lisää verojakin.  HALOO! Tällaiset asiat hoidetaan käymällä kauppaa. Annetaan toiselle osapuolelle kohtuullisesti hyvää, niin toinen vastaa hyvällä ja voidaan sopimalla tehdä kaikkia osapuolia tyydyttävä sopimus.

JA MIETTIKÄÄ! Kaikki muu piiska, mitä duunari on ennen tätä irtisanomislakia kokenut, ammattiliitot eivät ole puuttuneet niihin millään tavalla puolustaakseen duunaria.

Verot on jo korotettu sille tasolle, että kulutettuaan liksansa duunari maksaa koko liksasta jo noin 70% veroja.  Ja hallitus kehtaa vielä esittää lisää veronkorotuksia. Eikä siinä vielä kaikki, vaan tuolla duunarin selkänahasta kynityllä 70% verolla yritetään ”parantaa” koko maapalloa kehitysavun kautta, puhumattakaan ilmastolla huijaamisesta. Samaan aikaan maastamme on tehty turvaton ottamalla elätettäväksi elintasopakolaisia, joista suurin osa on osoittautunut rikollisiksi. Edes laittomasti maassa olevia ulkomaalaisia ei saada ulos maasta, vaan heitäkin on alettu ruokkimaan duunarilta kerätyillä veroilla samaan aikaan kuin kantaväestön vähäosaisilta leikataan etuisuuksia.

MIKSI AMMATTILIITOT EI PUOLUSTA DUUNAREITA EDELLÄMAINITUISSA ASIOISSA? Ei tietenkään, koska ammattiliitoilla ja demareilla on yhteistä asuntobisnestä, mikä tuntuu olevan heidän päätoimiala nykyään. Duunarilta tarvitaan vain ääni vaaleissa. Demarit pääministeripuolueena pääsisi haalimaan lisää kehitysmaalaisia duunareiden elätettäväksi Suomeen. Kehitysmaalaisilla täytetään demareiden omistuksessa olevat asunnot, koska niiden  vuokrille on varma maksaja, eli valtio, eli suomalainen veronmaksaja.

Nämä työtaistelut johtuvat siis siitä, että kaksi mätämunaa, hallitus ja ammattiliitot yhdessä demareiden kanssa nokittelevat, kumpi pääsee kusettamaan suomalaista nettomaksajaa seuraavien vaalien jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Joo, luulisi duunarin todella ajattelevan kannattaako liittoihin sekaantua ja olla sitten lakossa tällaisten pikkujuttujen takia kun puolue- ja ay-pamput määrää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomen kokonaisveroaste on muuten noin 44% eikä mikään 70%. Ja suurin osa maahanmuuttajista/turvapaikanhakijoista ei ole ”osoittautunut rikollisiksi”. Tämä on taas tällaista typerää persumölinää, jossa faktoilla ei ole mitään merkitystä.

Miksi muuten huudella ”valtamedian vallassa olevasta duunarista”, kun ainoa oma tietolähde on Iltalehti?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kukaan ei ole täällä kirjoittanut kokonaisveroasteesta. Se on sinun oma keksintösi. Laske kuinka paljon veroja ja veroluonteisia maksuja on sillä välillä, kun työnantaja käyttää 100 euroa duunarin palkkaan, siitä vähennetään työnantajamaksut, duunarin verot ja veroluonteiset maksut sekä duunarin ostamiin tavaroihin sisältyvät verot. Tuo 70 % verojen osuutena on silloin hyvin lähellä totuutta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinäkään et näköjään ymmärrä, mitä kokonaisveroaste tarkoittaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #7

Lukutaitosi tuntuu olevan taas kovasti heikko. Tuo kokonaisveroaste on itse keksimäsi olkiukko. Muut puhuvat siitä, kuinka paljon veroja kertyy sillä välillä, kun työnantaja käyttää duunarin palkkaan satasen ja duunari lopulta ostaa käteensä saamallaan rahalla jotakin. Kun työnantaja käyttää satasen duunarin palkkaan, niin aika lähelle osuu, että duunari saa sillä tavaran, jonka veroton hinta on kolme kymppiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Mitenkäs on oman luetun ymmärtämisesi laita? Turtiainen kirjoitti”—kulutettuaan liksansa duunari maksaa koko liksasta jo noin 70% veroja.” Sinä sekoilet puhumalla työnantajan maksamasta satasesta.

Aika paljon pitää kuvitella ja todellisuutta vääntää mieleisekseen, että saa tuon 70% aikaiseksi. Se on kuvitteellisen duunarin omaa tyhmyyttä, jos ei yhtään suunnittele rahankäyttöään, jos kerran niin kovasti vihaa veroja. Välillisten verojen määrään voi vaikuttaa huomattavastikin valinnoillaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

Liksa=palkka. Työn teettämisestä tulee työnantajalle maksettavasti bruttopalkan lisäksi muita maksuja. Kaikki ne ovat työnantajan palkkamenoa, vaikka moisen ymmärtäminen on Mäkiselle ylivoimaista. Alvin osuutta voi tietysti vähän kaventaa ostamalla vain ruokaa, rehuja, lääkkeitä ja kulttuuripalveluja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Sosiaaliturvan maksut, joita maksavat niin työnantaja kuin työntekijä kuuluvatkin siihen kokonaisveroasteeseen. Työnantajan sivukulut eivät suinkaan ole minulle tuntemattomia.

Kirkollisveron voi välttää eroamalla kirkosta, viinan ja tupakan verot välttää lopettamalla mokomien käytön - tai asumalla itärajan pinnassa ja noutamalla hieman kyllä epäisänmaallisesti virkisteensä Venäjän puolelta. Kiinteistöveroa ei tarvitse maksaa, jos ei omista kiinteistöä. Autoilusta perittävät verot välttää liikkumalla julkisilla, kävellen tai pyöräillen (itärajan pinnassa asuminen on kyllä monen ratkaisu tähänkin). Jos voi, osaa ja viitsii kalastaa, metsästää, marjastaa ja kotitarveviljellä, niin voi vältellä ruoankin alemman alvin maksamista. Jos todella haluaa vältellä veronmaksua, niin kyllä konsteja löytyy.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Viimepäivinä tästä touhusta on muodostunut mielikuva jossa hallituspuolueet tekevät tällä lähinnä vaalityötä, ei suututeta koko työntekijäkenttää rajaamalla vaikutus pieniin yrityksiin ja kuvitellaan saavan koko yrittäjäkunnan tuki (äänet) seuraavissa vaaleissa.

Joten hallituspuolueet on pattitilanteen ihan itse luoneet, perääntyminen tarkoittaisi kasvojen menetystä (äänien) näiden edessä jotka kieli pitkänä odottaa tätä lakia.

Epäasiallisesti käyttäytyvän työntekijän voi nytkin potkia pellolle näihin epäasiallisuuksiin vedoten, mutta tietääkö yrittäjä näistä vaihtoehdoista ja osaako tehdä tuon irtisanomisen oikein, vaikka raastuvasta voi jokatapauksessa itsensä löytää vaikka mitä tekisi. Eikä tämä uusi laki vapauta tästä pelosta ketään, edelleen oikeuskäytäntö tulee sanelemaan oliko irtisanomienn lain mukainen, tosin ketään ei vielä tiedä lain tarkemmasta sisällöstä yhtikäs mitään.

Samaa teatteria kuin jossa Sipilä oli lentokoneessa jo viemässä hallituksen erokirjettä presidentille.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kokonaisveroaste eli bruttoveroaste (lyhyesti veroaste) on kansantalouden tunnusluku, joka mittaa julkisyhteisöjen keräämien verojen ja veronluonteisten pakollisten maksujen suhdetta bruttokansantuotteeseen.

Monet yksittäiset kansalaiset maksavat pelkkää ansiotuloveroa enemmän kuin mitä kokonaisveroaste 44% on.

Yli 74200 euroa vuodessa ansaitseva maksaa valtionveroa 31.25% yli kymppitonnin summasta. Siihen päälle kunnallisvero, työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut (nämäkin ovat veroja, älä lässytä), kirkollisvero, YLE-vero ja arvonlisäverot kaikesta mitä ostaa.

Ja ylimääräisistä ansioista lisäveroprosentin mukaisesti ensi vuoteen saakka.

Ei ANO ihan väärässä ole.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Yli 30% ennakonpidätys ja yli 70k€ tulot vuodessa - eivät ole mitään duunarin tuloja, duunarin asemaahan se blogisti niin korosti tässä ammattiliittojen touhuja arvostelevassa jutussa.
Listasi veroista ym. paljastaa, ettet oikeasti tiedä, mitä kokonaisveroaste tarkoittaa, vaikka ensimmäisen virkkeen jostain kopsasitkin.

Maksamiensa arvonlisäverojen, erilaisten valmisteverojen ym. määrään voi itse vaikuttaa, osaan huomattavastikin. Kirkollisverostakin pääsee helposti eroon.

Verotus on muuten kovinta kaikkein köyhimmillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset