AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Suomen sotilaallinen uhka

  • Perusäijät Kouvolassa. Vasemmalta lukien Mauri Peltokangas, Ano Turtianen ja Markus Jukarainen.
    Perusäijät Kouvolassa. Vasemmalta lukien Mauri Peltokangas, Ano Turtianen ja Markus Jukarainen.

Järjestimme keskustelutapahtuman parin politiikkakaverini kanssa eilen kävelykatu Manskilla Kouvolan keskustassa. Reilut viisi tuntia kestäneessä tapahtumassa kävi hyvin ihmisiä ja juttua tuli monenlaisesta aiheesta. Nämä tapahtumat ovat erittäin tärkeitä. Elämme ahneuden ja nettisensuurin aikaa, jossa ihmiset uskaltavat kertoa huolistaan vain kasvotusten. Iso kiitos kaikille kävijöille tätäkin kautta. Eräs kävijä ja hänen huolensa poikkesi muista erittäin paljon ja se jäi vaivaamaan mieltä.

Tapahtumassamme käynyt edellä mainittu henkilö oli ruotsalainen nainen. Hän kertoi Ruotsissa olevan sellainen tilanne, että siellä ”puskaradion” kautta ihmiset kehottavat toisiaan varautumaan pahimpaan. Ihmiset varastoivat kuivamuonaa ja kaikkea mahdollista kriisitilannetta varten. Kriisitilanteella hän tarkoitti sisällissotaa. Jäin pohtimaan mielessäni tuota asiaa ja en ihmettele, vaikka näin olisi. Tätä tukee myös se, että erittäin ”suvaitsevaisessa” ruotsissa maahanmuuttokriittinen puolue menestyi myös eduskuntavaaleissa, vaikka valtamedia käytti siellä kaikki olemassa olevat voimavaransa ennen vaaleja kyseisen puolueen lyttäämiseen.

Suomalaisenakin meidän pitäisi olla erittäin huolissaan myös Ruotsin tilanteesta. Jokainen voi miettiä, miltä tilanne näyttää esimerkiksi Venäjän näkökulmasta. Siis EU:n talouspakotteilla kiusaaman Venäjän, joka tunnetaan muiden maiden valloittajana. Ruotsi on erittäin haavoittuvainen kyseenalaisen sisäisen tilanteensa vuoksi ja samaan aikaan meillä maata johtaa isänmaanvastaiset ja EU:ta ihannoivat tahot. Voiko venäläisten silmissä tilanne näyttää miltään muulta kuin sotilaallisesti houkuttelevalta. Eikä asiaa yhtään paranna se, että muuallakin Euroopassa tilanne muistuttaa pitkälti samalta, kuin naapurimaassamme Ruotsissa. Kun lähes joka Euroopan maa painii sisäisten ongelmien kanssa, on turha kehuskella EU maiden sotilaallisella yhteistyövoimalla.

Lainaan tähän liittyen pari kappaletta Reijo Tossavaisen blogista.

”Venäjän talouskriisistä ja ruplan heikosta kurssista johtuen “tavalliset” venäläiset tekevät nyt vähän kiinteistökauppoja. Sen sijaan muiden venäläistahojen ostohalut eivät ole vähentyneet. Erityisen ahkerasti kiinteistöjä on haalittu strategisesti merkittäviltä paikoilta, esimerkiksi sotilaskohteiden läheltä. Ostetuille kohteille ei useimmiten löydy muuta järkevää selitystä kuin venäläisille tärkeän toisen kohteen läheisyys.

Sotilaallisesti ja taloudellisesti tärkeältä Turun Airiston alueella venäläiset ovat peiteyhtiöiden kautta hankkineet runsaasti kiinteistöjä, joille heillä ei ole ollut mitään näkyvää käyttöä. Bulvaanien avulla on hankittu jopa Puolustusvoimien käytöstä poistettua, mutta vielä käyttökelpoista kalustoa. Laitureita on rakennettu ja väyliä on ruopattu. Valvontakameroita on joka nurkalla.”

On erittäin vaarallista, että nykyjohtomme ahneuksissaan ohittavat näitä asioita. Olemme EU aikana toimineet niin typerästi, että voidaan jo kysyä, onko entinen kauppakumppanimme jälleen kerran vakava sotilaallinen uhkamme?

Maan johtoon pitää saada sellaiset ihmiset, jotka ensimmäisenä ja ensisijaisesti laittavat suomalaisten asiat kuntoon. Se on ainut tie huolehtia siitä, että meidän sisäiset ongelmat saadaan minimiin ja pysymään minimissään. Sisäinen hyvinvointi vahvistaa valtavasti myös sotilaallista puolustusta. Sisäinen hyvinvointi yhdessä uskottavan sotilaallisen puolustuksen kanssa pitää parhaiten ulkoa tulevat uhkat hallinnassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ruotsilla on tuskin mitään syytä pelätä Venäjää nyt kun Ruotsidemokraatit pääsivät vallankahvaan kiinni. Sinulle tuskin tulee yllätyksenä se että porvaripuolueet Ruotsissa ovat Nato-hakemuksen jättämisen kannalla. Yllätyksenä voi sinulle tulla se, että Ruotsidemokraattien kannattajakunnan enemmistö on Natoon liittymisen puolella. Ulkoturvallisuuden kannalta Ruotsilla ei liene hätää, ottaen huomioon myös USA:n toissa vuonna Ruotsille myöntämät turvatakuut.

Sisällissotaan varautuminen on todennäköisesti idioottien lietsontaa koska sota Ruotsissakin vaatii armeijatason raskasta aseistusta ja varustautumista. Onhan Suomessakin ääliöitä jotka varautuvat muun muassa avaruusolioiden sieppauksia vastaan.

Ruotsissa sen sijaan on oltu jo monta vuotta oikeasti huolissaan Venäjän siellä suorittaman tiedustelun kovemmasta aggressiivisuudesta ja sotilaskohteiden paikkatsekkauksista. Tuntemattomasta syystä venäläiset ovat tilailleet kohdealueilta viimeisimpiä maastokarttoja jopa tuhatmäärin. Jos olet lukenut Säpon matskua huomaat että Säpo on em. asioista jopa julkisesti varoittanut ruotsalaisia.

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen

Niin, aika näyttää ovatko ruotsidemokraatit niinsanottuja "hurrien sinisiä", en lähtisi heitä vielä fanittamaan. Heidän kannatus kuitenkin kertoo jostakin.

En ota kantaa kuka lietsoo sisällissotaa, mutta otan osaa jos tunnet ääliöitä, jotka varautuvat avaruusoliohin.

Tuossa viimeisessä kappleessasi tuot esille ruotsalaisten oikean huolen venäläisten touhusta. Ihan varmasti Venäjä osaa lukea Ruotsin haavoittuvuuden, kun Ruotsi mätänee sisältä päin ja on sitä varmasti lukenut jo kauan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ruotsidemokraatit ovat nyt asemassa jossa he pystyvät osatessaan neuvottelemaan. Ja kun jäsenistö on enemmistöltään Naton kannalla, se voi lempata jäsenistön tahtoa kuulemattoman johdon hevonkuuseen vähän kuten persuissa. Jäämme siis odottelemaan, osataanko Ruotsissa neuvotella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ruotsalaisten nettikirjoitukset eivät eroa suomalaisista venäjänuhasta vaikka heidän sodastaan Venäjän vastaan on kulunut yli 200 vuotta.
Ruotsin valtio puolestaan ei tähän uskonut kun lakkautti asevelvollisuuden.
Vasta nyt kun amerikkalaiset kertoivat että venäläiset ovat tulossa aloittelevat asevelvollisuutta.
Kerran lakkautettua asevelvollisuutta ei Ruotsissa koskaan saada takaisin kun meille ja ruotsalaisille on opetettu että yhteiskunta hoitaa asiamme.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mutta mistä tulee sitten mielestäsi taloudellinen uhka?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tilanne on Ruotsissa hieman muuttunut, hallitus päätti maaliskuussa 2017 palauttaa asevelvollisuuden. Uusi asevelvollisuus koskee sekä miehiä että naisia.Vuodesta 2018 alkaen puolustusvoimat tulee kouluttamaan vuosittain 4 000 asevelvollista. / wiki. Lisäksi Ruotsi on jo ottanut vahvan askeleen Naton suuntaan. Uusi oikeistohallitus todennäköisesti tulee vielä entisestään lisäämään löylyä kiukaalle. Ruotsalaiset ovat niiltä osin varsin fiksuja, että uskovat liittoutumisen ja yhteistoiminnan takaavan rajojen koskemattomuuden paremmin, kuin yksin tapahtuvan rajavalvonnan. Jos sen nyt näin vois muotoilla.

Mitä taas sisällissodan uhkaan Ruotsissa tulee, niin isoimpien kaupunkien slummiutuneimmilla alueilla ulkomaalaisperäisistä ja syrjäytyneistä reppanoista sekä oikeista konnista kasatut jengit käyvät keskenään reviirisotaa. Huumeiden myynti ja suojelurahat kiinnostavat. Toivottavasti ampuvat toisistaan paskat pihalle. Noiden konnien tekemisistä saa lukea päivittäin lehdessä. Sama meno on levinnyt myös pienempiin kyliin, mutta poliisi on sanut niissä tilanteen pysymään jonkinlaisessa kurissa.

Noin muuten Ruotsilla ja ruotsalaisilla menee ihan kivasti. Elintaso nousee, ja kauppa käy. Mitä nyt hallitusta yrittävät saada kasaan ja puhemiestä valita. Samalla perinteiset puolueet koittavat taklata näkymättömiin ne miljoona äänestäjää, jotka SD tä vaaleissa kannatti. Se kun ei vieläkään ole soveliasta puhua ikävistä asioista ääneen, ei ainakaan niin, että joku saattaa pahoittaa mielensä.

Sellaista se on Ruotsissa. Edelleen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomi näpäytti Venäjää ilman sotilaallista pullistelua.

Airiston ilmeinen sotilastukikohta ratsattiin tyypilliseen KRP:n talousrikosyksikön tyyliin konepistoolimiesten voimin PV:n vahtiessa taustalla henkisenä tukena.

Suomen lain mukaan PV ei voi ryhtyä sotilaallisin toimenpiteisiin Suomen valtion alueella, jos kyseessä ei ole sotatila. Näin ollen ryhdyttiin poliisillisiin toimenpiteisiin PV:n notkuessa virka-apuna taustalla.

Villisti veikkaan, että poliisin haalareissa oli (ehkä jopa enemmän kuin poliiseja) myös PV:n asiantuntijoita siinä missä Krimillä oli pieniä vihreitä miehiä.

Asian unohduttua suurelta yleisöltä eli noin vuoden kuluttua tulee sitten syyttäjän syyttämättäjättämispäätökset.

Pääasia, eli tilojen ratsaus saatiin suoritettua ilman noottikriisin uhkaa.

Lätkää voi pelata myös sikailematta.

Suomi voitti tämän erän puhtaasti 5-0.

Samy Arling

Suomeen on aina hyökätty lounaasta oveluudella kätyreitä ostaen ja idästä rytisten.Pahin uhka nyt Suomelle on menetetty maa,ilman rajoja ja omaa johtoa.EU-kätyreitten nukkehallitus on nykyisellään täysin turha kuluerä veronmaksajille.Osaako joku kertoa, miten "missä EU siellä ongelma"-miehestä tuli puhdasuskoinen EU-mies käytyään Brysselissä ? Usko on joskus niin käsittämätöntä, vai onko ?? Selittämättömiin asioihin on historiassa yleensä löytynyt selityksensä ! Maa jonka kellonaikakin päätetään Brysselissä muitten toimesta !!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset