50 päiväsakkoa facebook kirjoituksesta

Työlistalla tälle päivälle oli istunto Etelä-Savon käräjäoikeudessa, koskien 2015 facebookiin jakamaani Uuden Suomen artikkelia omalla saatetekstilläni. Medioissa saatetekstini ilman jakamaani linkkiä nostettiin yhdeksi pääuutiseksi. Uutisissa kirjoitukseni kytkettiin monenlaisiin rikollisiin toimiin, joista en ollut maininnut sanallakaan.

Jakamassani artikkelissa ja saatetekstissäni SPR:n toiminta joutui kyseenalaiseen valoon. Median voima johdatti SPR:n tekemään rikosilmoituksen. Rikosilmoituksesta johti aikanaan poliisikuulustelu ja kuulustelun jälkeen poliisi kommentoi kokemuksellaan, että asiasta tehdään mitä ilmeisimmin syyttämättäjättämispäätös.

Olin urheilun ja kansainvälisen yritystoimintamme johdosta julkisuuden henkilö, mutta en ollut tuohon aikaan kuitenkaan mukana politiikassa. Vaikka sohaisinkin kirjoituksella isoa ihmiskauppabisnestä, niin tuskin siihen oltaisiin myöhemmin puututtu, jos en olisi lähtenyt politiikkaan mukaan.

Aikaa kului ja ihmiset yllyttivät mukaan politiikkaan. Tuli kuntavaalit ja tulin valituksi Juvan kunnanvaltuustoon, sekä Juvan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Seuraavaksi oli tulossa maakuntavaalit ja eduskuntavaalit. Alkanut poliittinen urani oli tehnyt vaikutuksen. Ilmeisesti politisoituneelle virkakoneistolle ja valtaapitäville puolueeni on väärä, koska vanha facebook kirjoitus piti saada käräjille pikapuoliin.

Keväällä teimme puoluetoverieni kanssa toritapahtuman Mikkelin torille. Tarkoitus oli kampanjoida tulevia maakunta- ja eduskuntavaaleja varten. Ostin mainoksen Mikkelin Kaupunkilehdestä, jossa mainostettiin kuvallani toritapahtumaamme. Lehden ilmestymispäivänä sain haastemieheltä puhelun, jossa haastemies väitti jopa minun olleen etsintäkuulutettu 2015 vuodelta olevan facebook kirjoituksen vuoksi. Seuraavasta linkistä kuultavissa haastemiehen puhelu. ( https://youtu.be/RghvdSCyjOQ ) Puhelusta ilmenee, kuinka massiivisen poliittisen pyörän näkyvä vaalikampanjointimme laittoi pyörimään. Miten muka olisin ollut etsintäkuulutettu, koska matkustin USA:n ja Suomen väliä tasaisesti, eikä kukaan kysellyt etsintäkuulutuksen perään.

Tänään kun astuin käräjäsaliin tuosta vanhasta facebook kirjoituksesta, tiesin että tuomio minulle oli jo päätetty aikaisemmin. Syyttäjä piti asiaa ennakkotapauksena ja rikosnimike oli ”julkinen kehottaminen rikokseen”. Rangaistuksen tasoa vertailtiin samalla tasolle, mitä viime aikoina on luettu monille ”Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.

Voitte varmaan kuvitella millaiselta raavaasta heteromiehestä tuntuu katsella tällaista hiekkalaatikkoleikkiä. Ihan oikeasti, kirjoitat facebookiin ja kolmen vuoden päästä kärjille kokoontuu pulkannaruja muistuttavia puku-ukkoja kertomaan totena, että SPR olisi laittanut 16 miljoonaa euroa turvallisuutensa parantamiseen pelkästään minun facebook kirjoitukseni johdosta.

Jos jutussa jonkun mielestä olen häviäjä, niin suotakoon se hänelle. Itselleni kuitenkaan 50 päiväsakkoa ei tunnu kuin kokemukselta muiden kokemusten joukossa. Minun mielestä häviäjä tässä jutussa oli SPR ja SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja, joka kampesi paikalle kuittaamaan yli 100 tonnin vuositulojensa lisäksi matkakorvaukset Helsinki – Mikkeli – Helsinki matkasta. Kyseinen johtaja kuuli salissa kuin tauollakin niin paljon faktaa SPR:n rötöksistä, että lähtiessään käräjiltä näytti enemmänkin raiskatulta, kuin voittajalta.

Iltalehden blogisti oli paikalla seuraamassa istuntoa. Tiedän hänen kykynsä numeroiden suhteen ja saattaa olla, että myöhemmin saamme lukea hänen blogistaan kuinka paljon kyseinen istunto tuli yhteiskunnalle maksamaan.

Hyvää syksyä kaikille lukijoille!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu