AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

50 päiväsakkoa facebook kirjoituksesta

Työlistalla tälle päivälle oli istunto Etelä-Savon käräjäoikeudessa, koskien 2015 facebookiin jakamaani Uuden Suomen artikkelia omalla saatetekstilläni. Medioissa saatetekstini ilman jakamaani linkkiä nostettiin yhdeksi pääuutiseksi. Uutisissa kirjoitukseni kytkettiin monenlaisiin rikollisiin toimiin, joista en ollut maininnut sanallakaan.

Jakamassani artikkelissa ja saatetekstissäni SPR:n toiminta joutui kyseenalaiseen valoon. Median voima johdatti SPR:n tekemään rikosilmoituksen. Rikosilmoituksesta johti aikanaan poliisikuulustelu ja kuulustelun jälkeen poliisi kommentoi kokemuksellaan, että asiasta tehdään mitä ilmeisimmin syyttämättäjättämispäätös.

Olin urheilun ja kansainvälisen yritystoimintamme johdosta julkisuuden henkilö, mutta en ollut tuohon aikaan kuitenkaan mukana politiikassa. Vaikka sohaisinkin kirjoituksella isoa ihmiskauppabisnestä, niin tuskin siihen oltaisiin myöhemmin puututtu, jos en olisi lähtenyt politiikkaan mukaan.

Aikaa kului ja ihmiset yllyttivät mukaan politiikkaan. Tuli kuntavaalit ja tulin valituksi Juvan kunnanvaltuustoon, sekä Juvan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Seuraavaksi oli tulossa maakuntavaalit ja eduskuntavaalit. Alkanut poliittinen urani oli tehnyt vaikutuksen. Ilmeisesti politisoituneelle virkakoneistolle ja valtaapitäville puolueeni on väärä, koska vanha facebook kirjoitus piti saada käräjille pikapuoliin.

Keväällä teimme puoluetoverieni kanssa toritapahtuman Mikkelin torille. Tarkoitus oli kampanjoida tulevia maakunta- ja eduskuntavaaleja varten. Ostin mainoksen Mikkelin Kaupunkilehdestä, jossa mainostettiin kuvallani toritapahtumaamme. Lehden ilmestymispäivänä sain haastemieheltä puhelun, jossa haastemies väitti jopa minun olleen etsintäkuulutettu 2015 vuodelta olevan facebook kirjoituksen vuoksi. Seuraavasta linkistä kuultavissa haastemiehen puhelu. ( https://youtu.be/RghvdSCyjOQ ) Puhelusta ilmenee, kuinka massiivisen poliittisen pyörän näkyvä vaalikampanjointimme laittoi pyörimään. Miten muka olisin ollut etsintäkuulutettu, koska matkustin USA:n ja Suomen väliä tasaisesti, eikä kukaan kysellyt etsintäkuulutuksen perään.

Tänään kun astuin käräjäsaliin tuosta vanhasta facebook kirjoituksesta, tiesin että tuomio minulle oli jo päätetty aikaisemmin. Syyttäjä piti asiaa ennakkotapauksena ja rikosnimike oli ”julkinen kehottaminen rikokseen”. Rangaistuksen tasoa vertailtiin samalla tasolle, mitä viime aikoina on luettu monille ”Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.

Voitte varmaan kuvitella millaiselta raavaasta heteromiehestä tuntuu katsella tällaista hiekkalaatikkoleikkiä. Ihan oikeasti, kirjoitat facebookiin ja kolmen vuoden päästä kärjille kokoontuu pulkannaruja muistuttavia puku-ukkoja kertomaan totena, että SPR olisi laittanut 16 miljoonaa euroa turvallisuutensa parantamiseen pelkästään minun facebook kirjoitukseni johdosta.

Jos jutussa jonkun mielestä olen häviäjä, niin suotakoon se hänelle. Itselleni kuitenkaan 50 päiväsakkoa ei tunnu kuin kokemukselta muiden kokemusten joukossa. Minun mielestä häviäjä tässä jutussa oli SPR ja SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja, joka kampesi paikalle kuittaamaan yli 100 tonnin vuositulojensa lisäksi matkakorvaukset Helsinki – Mikkeli – Helsinki matkasta. Kyseinen johtaja kuuli salissa kuin tauollakin niin paljon faktaa SPR:n rötöksistä, että lähtiessään käräjiltä näytti enemmänkin raiskatulta, kuin voittajalta.

Iltalehden blogisti oli paikalla seuraamassa istuntoa. Tiedän hänen kykynsä numeroiden suhteen ja saattaa olla, että myöhemmin saamme lukea hänen blogistaan kuinka paljon kyseinen istunto tuli yhteiskunnalle maksamaan.

Hyvää syksyä kaikille lukijoille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (143 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Poliittiset puolueet ovat hyvä vaihtoehto suoralle toiminnalle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onnea sakoista, ihan omilla sanoillasi ne olet saanut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"(...) pulkannaruja muistuttavia puku-ukkoja (...)"

Suhteesi oikeusvaltioon on hieman vaikea. Pitäisikö käräjätuomarien bodata enemmän, niin tulisi sinulle mieluisia päätöksiä?

Harri Mulari

#4 Uhkailija tekee mitä uhkailija tekee.

Taitaa myös kansainvälisellä yrityksellä mennä ns. huonosti, kun päiväsakko sama (6 euroa) kuin kaltaisellani toimeentulotuen asiakkaalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niiden pitäisi vetää enemmän hormooneja.

Harri Mulari

Kehtaat tulla tänne puoluetunnuksilla uhriutumaan, lol.

Ihmiset yllyttivät mukaan! Polittinen tuomio!

Osaisit v***u edes hävetä. Jos perussuomalaiset eivät viimeistään tämän kirjoituksen jälkeen anna suoriltaan kenkää, niin se kertookin sitten kaiken perussuomalaisista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Millä perustelet terrorismirikoksiin kannustamisen, nappien syömisen ja liiman haistelun? Kalskahtaa solvaukselta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se tästä vielä puuttuisi. Turvautuuko Turtiainen "pulkannarua muistuttaviin puku-ukkoihin?"

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

En hämmästynyt syytteistä ja tuomiosta, sillä näitä poliittisia inkvisitioitahan on ollut aiemminkin, mutta tuo viranomaistoiminta ei taida kestää päivänvaloa? Olisiko syytä vaatia perusteellista tutkintaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuomio on täysin kohdallaan.

Mielenkiintoista olisi kuitenkin tietää Turtiaisen eliminaatiosta selvinneen SPR:n taloudelliset ja poliittiset kytkennät turvapaikanhakijakriisiin vuonna 2015.

Mikä taho tai kuka teki/tekee parhaan tilin turvapaikanhakijoilla ja maassamme nyt laittomasti oleskelevilla turvapaikanhakijoilla ?

Toivottavasti SPR ei kuulu joukkoon.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Selvä poliittinen syyte/tuomio!

Kiva kun jos voidaan 3 vuoden takaisiakin tekstejä lähteä metsästämällä metsästämään!

Taitaisi itsellenikin tulla jostain syyten jos lähtisin Persujen listoille ja mukaan kunnallispolitiikkaan, varmaan jostain Juneksen videon jakamisesta saisin syytteet!

Miksikö,Suomen oikeuslaitos menettää kokoajan arvoaan ja uskottavuutta?...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Miksikö,Suomen oikeuslaitos menettää kokoajan arvoaan ja uskottavuutta?..."

Vain persujen utopioissa. Maailman mittakaavassa Suomen oikeuslaitos on yksi luotettavimmista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On, on! Mutta alaspäin on menossa! Sinustako pitää olla maailmanluokassa

huonompien joukossa ennenkuin voi kritisoida asiaa?

Suomalainen Jalkapallo on yksi surkeimpia sitä harrastavista maista. Mutta silti sen tilanne on tällä hetkellä Suomessa ok, koska sen tulevaisuus näyttää paremmalta kuin ennen..

Esimerkkiä vaan..

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #17

Ei se mihinkään ole menossa. Jos persut saavat tuomioistuimissa ansionsa mukaan, se kertoo vain oikeuslaitoksen toimivuudesta ei alaspäin menosta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Turtiainen puhutteli tekstissä ihmisiä, jotka "olette ottaneet isojakin riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä olemassa olevien ja suunnitteilla olevien vastaanottokeskusten tuhoamisessa"."

No en itse tapauksesta tiedä sen enempää kuin mitä 10 min luin, mutta kyllä tuo vaikuttaa melko selvältä sekoilulta. Vaikea käsittää miten tuollaista voisi puolustaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kiva kun jos voidaan 3 vuoden takaisiakin tekstejä lähteä metsästämällä metsästämään!"

Nyt arvaatte, miksi en lähtenyt mukaan ehdokkaaksi, vaikka pyydettiin. Ties' mitä löytävät?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eduskuntaehdokkaaksi asettuville tulisi tehdä edes jonkinlainen palikkatesti, niin että aivonsa pukukoppiin unohtaneita ei asetettaisi edes ehdolle.

Luuleeko Turtiainen tosissaan, että lausututuista älyttömyyksistä palkittaisiin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No palkittiinhan niistä:
"Vaasan hovioikeus piti tuomion voimassa, mutta perusteli tuomiota vielä tarkemmin.

Jotta kehotus olisi rangaistava, sen tulee aiheuttaa vaara siitä, että rikos tai sen yritys tehdään tai että se muuten vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta.

Tässä tapauksessa mies viittasi kirjoituksessaan jo tapahtuneeseen tuhopolttoyritykseen. Mies suhtautui rikokseen hyväksyvästi ja antoi yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten rikoksen voisi tehdä paremmin. Kirjoituksessa myös vähäteltiin rangaistusta, oikeus totesi.

”Vallitsevassa asenneilmapiirissä [miehen] kirjoitus on aiheuttanut vaaran, että rikos tai sen yritys tehdään. Kirjoitus on myös selvästi vaarantanut yleistä järjestystä ja turvallisuutta ottaen huomioon, että se koskee hyvin vakavaa rikosta, joka lisäksi koskettaa haavoittuvassa asemassa olevaa väestöryhmää.”

Hovioikeus painotti, ettei tällainen kirjoitus nauti sananvapauden suojaa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ole antanut suojaa vihapuheelle tai sellaisille lausumille, jotka ovat ihmisoikeussopimuksen perusarvojen vastaisia, oikeus korosti."
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005823701.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Harri Mulari

#19 hyvää kontekstia. Blogisti Turtiaiasen tapauksesta ei kuitenkaan Hesarin tapauksessa kyse mikä selvennyksenä. Samat 50 päiväsakkoa, mutta tällä jantterilla oli sentään jotain tulojakin verrattuna sankariyrittäjä Turtiaiseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #24

Joo, nyt huomasin, että tuossa viitataan (hiukan epäselvästi) myös toiseen tapaukseen. Mutta ollakseen rehellinen, Turtiaisen olisi pitänyt otsikoida bloginsa "50 päiväsakkoa julkisesta kehottamisesta rikokseen".
https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/9d58f4ea-f81...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Päiväsakkolaskurin mukaan: "6 € päiväsakon saamiseksi tulee käteenjäävien kuukausitulojen olla 615 € / kk"

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Olen samaa mieltä. Esimerkiksi tällainen:

Mikä seuraavista ei ole totta?

A) Painovoima
B) Ihmisarvo kuuluu kaikille
C) Laillinen tuhopoltto
D) Ihminen on nisäkäs

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

Se tuntuu olevan teidän puoluellenne kerta toisensa perään suunnaton yllätys, että vapauden kanssa käsi kädessä kulkee myös vastuu.

Ehkä muutamat oppirahat saavat paksukalloisimmankin tajuamaan tämän.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perussuomalaisille on ilmeisen tyypillistä länsimaisten oikeusvaltioperiaatteiden, ja oikeuslaitoksen syvä halveksinta.

Taitaapa olla ainoa puolue, jossa ylpeillään rikostuomioilla.

Harri Mulari

#21 nää rikostuomiot ovat perussuomalainen versio liivijengien merkeistä rotsissa. Turtiaisen kaltaiset prospect-jäsenet tekevät näitä ylenemisen toivossa.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Aivan normaalisti internet kirjoittamiseen on sääntöjä:
1)Vastuu on kirjoittajalla
2)Kaikkea kirjoittamaasi voidaan käyttää sinua vastaan
3)Internet ei unohda
4)Ennen kuin julkaise mieti useamman kerran kannattako kirjoitus julkaista
5)Uhriutuminen ja muiden syyttely vie aina syvemmälle kuoppaan

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joko on Halla-aho soittanut kannustuspuhelun?

Tämä on sitä persujen mainostamaa ''maahanmuuttokriittisyyttä''

Joku voisi sanoa, että yksittäistapaus, mutta näitä on tässä puolueessa jo paljon, ja lisää varmasti saadaan.

Jos ''aikuinen'' ihminen kirjoittaa tuollaisia, niin ei kyllä ole edelleenkään persujen tiedossa, miten normaalit ihmiset asioita kritisoivat.

''Vahingossa'' Tietysti varapuheenjohtaja tästä tykkäsi, tottakai vahingossa :)

Nyt puuttuu enää, se, että persut tulevat joukolla puolustamaan väärin kohdeltua, oikeuslaitoksen väärin tuomitsemaa pienen ihmisen puolella olevaa jäsentä.

Sitten joku vielä väittää, että persut ovat varteenotettava vaihtoehto.

Kuka tervejärkinen tällaista puoluetta oikeasti äänestää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo tykänneensä Turtiaisen rasistista väkivaltaa ylistäneestä Facebook-päivityksestä vahingossa.
Huhtasaari on myöhemmin poistanut tykkäyksen ja sanoutunut väkivallasta irti päivityksen kommenttikentässä."
https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/e1256d76-42e...

Kaipa se "vahingossa" äänestäminenkin on mahdollista...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #103

Niin, ei kai sitä selvinpäin tykkäile vahingossa. Taitaa tuolla Eirassa ja Brysselissäkin skumppaa kulua, kun Halla-aho vahingossa jakelee facebook-sivullaan MV-sivuston juttuja. Kun ei tullut ajatelleeksi että olisi valeuutinen ollut.

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Ilmeisesti se sitten nyppii paljonkin, ettei länsimaisessa oikeusvaltiossa päätöksiä tehdä hauiksenympäryksen perusteella. Kertoo ehkä jotain miehestä, kenties jopa edustamastaan puolueesta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Turtiainen, toivottavasti et vastaa yhteenkään kommenttiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen on kultaa."

Yllättävää kyllä, kultaa on täällä löydettävissä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

On parempi pitää suunsa kiinni,ja antaa muiden luulla tyhmäksi, kuin avata se, ja poistaa kaikki epäilykset.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pasi Majuria lukuun ottamatta pulkannarua muistuttavat puku-ukot esittäytyvät yksi kerrallaan :-)

Harri Mulari

#34 juuh, pulkannarua muistuttavista puku-ukoista tulee mieleen ensimmäisenä Turtiaisen puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Kelvoton argumentti se on silti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Poliittista komediaa hauskimmillaan: Ohukainen ja Paksukainen eroavat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

En käytä pukua, kun istun hallinto-oikeudessa, vaikka tuomarinvakuutuksen olen kyllä antanut :-)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

SPR on Suomen pahiten korruptoitunut insituutio jossa johtajat järjestelevät miljoonien konsultaatipalkkiota kavereilleen. Oikeus ei näihin kähveltämisiin viitsi puuttua, koska on maan tapa.

Harri Mulari

#35 Makkosella lienee jotakin kättä pidempää näille väitteilleen?'

Ai ei ollutkaan. Puheenvuoron ylläpito ja omistaja Alma Media on jossain vaiheessa oikeasti pulassa näiden täysin perättömiä juttuja levittävien tahojen kanssa. Julkaisijan vastuu velvoittaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/263202-h...

Jutussa on kyse Suomen Punaisen Ristin (SPR) Veripalvelun johtaja Jukka Rautosen hankkimista kalliista konsulttipalveluista. Niiden toimittaja oli Rautosen entinen työnantaja.

Syyttäjän arvion mukaan konsultti laskutti SPR:lta palveluista perusteetta satoja tuhansia euroja. Hankintoja ei kilpailutettu, ja niistä oli sovittu suullisesti.

Oikeus katsoi, että SPR:n Veripalvelussa oli kuitenkin ollut tapana hyväksyä suullisia sopimuksia. Myös kilpailuttamista koskevat ohjeet olivat epätäsmällisiä. Oikeus ei löytänyt näyttöä perusteettomasta laskutuksesta.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #42

#42 elikäs näillä näytöillä Suomen pahiten korruptoitunut instituutio? Lintukodossa edellään.

Makkosen mainitsemiin miljooniin on myös matkaa.

Ja jos lukija ei jaksanut lukea Rautiaisen linkkiä, niin poimitaan sieltä vielä nämä:

"Suomen Punaisen Ristin (SPR) Veripalvelun entinen johtaja Jukka Rautonen on saanut vapauttavan tuomion Helsingin hovioikeudessa. Hovi piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden aiemman tuomion."

...

"Rautonen jätti tehtävänsä epäilyjen tultua julki 2010."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #45

Kuinkahan lintukoto olisi jos SPR:n johdossa olisi perussuomalaisia ja kavallukset samassa mitassa, pelkästään yhden perussuomalaisen 15 vuotta vanhasta gradusta valtava maanlaajuinen poru ja uutisissa jatkoaihe?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #49

#49 hävettääkö sua Makkonen yhtään, kun levität päivästä toiseen täällä silkkaa sontaa?

Ei varmaankaan. Olet vihainen rikkinäinen puhelin, joka varmasti uskoo omiin juttuihinsa.

Toi Huhtasaari-rinnastus on aivan älytön. SPR:n jorkki erosi pelkän epäilyn perusteella. Huhtasaari syytti kaikkia muita todetusta vilpistään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Ihmehiippari tämä Mulari, kepulit, kokkareet ja sossut on kupannut EU:n aikana veromaksajilta miljardeja ja onneton mulari näkee Suomen ainoaksi epäkohdaksi perussuomalaiset jotka ainoina katsoo myös veronmaksajien etuja. Taidat olla näitä siivelläeläjiä itsekin.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #60

#60 näin on, siivellä elelen. Siellä persuissa Vähämäki ja Hakkarainen kusettivat veronmaksajilta kellaristaan pelkkinä kulukorvauksina paljon enemmän, kuin saan itse toimeentulotukea.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #63

#63: Hakkarainen on toiminut yrittäjänä ja työllistänyt sekä itse että välillisesti useita ihmisiä. Mulari taas siipeilee ja nostaa toimeentulotukea. Miksi et mene töihin ja ota itse vastuuta omasta toimeentulostasi? Ja jos vielä perustaisit yrityksen ja palkkaat sinne työntekijöitä, niin voit sinäkin oikein kunnolla kerryttää valtiolle verotuloja, kuten Hakkarainen on tehnyt.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #72

Haka-Wood Oy on aikoja sitten myyty virolaiselle Ecobirch yritykselle ja Hakkarainen on kauan ollut vain osakkeenomistaja. Nykyään hän siipeilee kyllä lahjakkaasti eduskunnan erialaisilla etuuksilla jotka tulevat hänen kansanedustajan palkkion päälle.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #75

#75: Tuskin Hakkarainen siipeilee sen enempää kuin muutkaan kansanedustajat. Hakkarainen on yritystoiminnallaan työllistänyt Suomessa useita ihmisiä. Hän on myös henkilökohtaisesti ollut käynnistämässä Väli-Amerikkaan sahateollisuutta, joka on vieläkin toiminnassa. Hakkarainen on omalla toiminnallaan merkittävästi kerryttänyt valtion verotuloja. Vihervasemmistolle vain lienee niin hankalaa ymmärtää, että jonkun täytyy ensin ansaita rahat ennenkuin kenellekään voi jakaa toimeentulotukea.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #76

Melko omituinen näkökulma tuo,että jos henkilö on toiminut yrittäjänä, työllistänyt joitain, niin hän voi sen varjolla elää kuin pellossa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #78

#78: Entä sellainen näkökulma, että sitä voi elää kuin pellossa, vaikka ei koskaan kävisi töissä eikä varsinkaan työllistä muita? Ei niin harvinaista ajattelua nykyään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #42

En ole katsonut, oliko tuolla Rautosen tapauksella todellista merkitystä verenluovuttajien määrään edes hetkeksi. Itse kuitenkin ensi reaktiona tein juuri sen, että jätin hetkeksi luovuttamisen. Sitten kuitenkin tulin siihen tulokseen, että protestini kohdistuu väärään tahoon. Syyttömiä veren tarvitsijat ovat johtajan virhearvioihin.

SPR teki kuitenkin oikeat johtopäätökset imagonsa kannalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oliko kirjoitus Makkosen mielestä asiallinen?

Yleensäkään et koskaan uskalla sanoa milipidettäsi, vaan yleensä menee aina ohi.

Mitä pelkäät Makkonen, kerro oliko kirjoitus asiallinen, vai oliko syyttäjä ja oikeuslaitos taas kerran vihervasemmiston vallasa.

Anna tulla, jollei pelota kauheasti.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Jokin aika sitten useita SPR:n vokkityöntekijöitä sai potkut koska olivat olleet seksisuhteissa turvapaikanhakijoiden kanssa. SPR:n kattojärjestö Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) taas kertoi vuoden alussa, että yli 20 sen työntekijää on joko erotettu tai eronnut itse siitä syystä, että he olivat ostaneet seksipalveluja Punaisen Ristin sääntöjen vastaisesti.

Punaisen ristin toimintaperiaatteisiin kuuluu myös puolueettomuus, kuitenkin SPR politikoi aivan huolettomasti.

Harri Mulari

#47 niin SPR:stä joutuu eroamaan tai erotetaan väärinkäytöksistä. Persuissa mm. seksuaalisesta väkivallasta tuomitut asetetaan ehdolle eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itse kävelen nykyään, ja hyvällä omallatunnolla, SPR:n keräyspisteen ohi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #51

Näin juuri, SPR:lle ei pidä antaa lanttiakaan. Parempiakin avustuskohteita on olemassa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #55

# 55

Siitä voi päättää kukin kansalainen tahollaan ihan itse.
Perussuomalaiset eivät voi nyt tai jatkossakaan sellaisesta toisten puolesta päättää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #58

Tuo on kyllä parasta mainosta SPR:lle että joku pölhöpopulisti vastustaa. En enää koskaan kävele SPR:n keräyslippaiden ohi. Taidankin tehdä perjantaina tilisiirron, ei mulla ole sellaista määrää kolikoita taskussa mitä ajattelin antaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #110

:D

Kuin Päivi Räsänen vapaa-ajattelijoille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #111

Jep, joka kerta kun se avaa suunsa esitelläkseen ennakkoluulojensa koko laajuutta kaikelle kansalle, reaktio on sama: Luojan tähden paetkaa! Ja kohta on eroakirkosta.fi -linkki kommenttiketjussa. Vaikka Räsänen ei Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen edustaja olekaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Eduskuntavaaliehdokas"

Vaalien lähestyessä näitä saamme varmasti lisää. 50 päiväsakkoa on halpa hinta sille, että pääsee uhriutumaan ja nimen lehteen.

Pikkasen mielenkiintoista on, miten nimenomaan äärioikeisto hyökkää jatkuvasti oikeuslaitosta vastaan samalla kun se on niin huolissaan muiden rikollisuudesta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

300 € päiväsakoilla valtavasti myönteistä uutta normaalia julkisuutta, se on halpa hinta.

Samy Arling

Suomeen tarvittaisiin uskottava oikeuslaitos, voisi olla hyvä jos se ei olisi Kokoomuksen hyvävelilaitos.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Yhtä asiaa en perussuomalaisessa liikkeessä ymmärrä: täyttä halveksuntaa isänmaan lakeja ja arvoja kohtaan.

Mutta minulla olikin poliittinen ennustus koskien Halla-ahon johtamaa puoluetta katsoen: eduskuntavaaleihin on hyvin vaikea löytyä korkean profiilin ehdokkaita. Toistaiseksi ennustuksen kumoamiseen on vielä paljon työtä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kepukin on liemessä korkeatasoisten ehdokkaitten osalta, kun Alatalon Mikko ilmoitti luopuvansa eduskunnasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Alatalon jättämää aukkoa on varmasti vaikea täyttää. Sen verran vakuuttavan poliittisen uran kaveri on tehnyt.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"...täyttä halveksuntaa isänmaan lakeja ja arvoja kohtaan..."

Se kirjoitetaan "isäm maan".

Käyttäjän juhaniyt kuva
Juhani Ylä-Tulijoki

No onneksi meillä on vastavoimana vaikkapa vihreät jotka aina kunnioittavat Suomen lakeja eivätkä koskaan yllytä ketään toimimaan vastoin lakeja ja viranomaisia, saatika sitten haittaamaan kanssasuomalaisten tomintaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mutkun noiki...

Kysehän on ennenkaikkea ristiriidasta puheiden ja tekojen välillä. Kukaanhan ei kuvitelle vihreiden olevan erityisen laki-orionteutuneita. Koko liikkeen juurethan ovat kansalaistottelemattomuudessa, vahingonteossa ja haitan tuottamisessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #66

Mutku, mitähän mieltä vihreät olisivat kysyttäessä? Ehkä näitä kysytään vaalien alla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Menikö sinulta ohi, että Touko Aalto vasta vahvisti noiden perinteiden olevan yhä vihreiden parissa arvossaan?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #66

#66: Suomen vihreiden osalta liikkeen juuret ovat tosiaan kansalaistottelemattomuudessa. Laajemmin tarkasteltuna koko vihreän liikkeen juuret ovat natsien ideologiassa. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Ajattelet tosiaan niin laajasti ettei siinä ole päätä eikä häntää. Mikko Paunion puheenvuorot eivät tunnetusti todista kuin hänen omasta höyrypäisyydestään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #81

#81: Jos tuossa linkittämässäni blogissa on asiavirhe, niin sitten varmaan pystyt osoittamaan sen virheen. Jos taas et pysty, niin sitten tuskin kannattaa aihetta kommentoida.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #89

#89 mitä mieltä Janhunen on siitä, että oma puolue virittelee yhteistoimintaa ruotsidemokraattien kanssa? Ruotsidemokraattien natsistiset juuret ovat hyvin dokumentoitu.

"Puolueen ensimmäinen puheenjohtaja oli Anders Klarström (1992−1995), jonka tausta oli kansallismielisessä liikkeessä ja natsistisissa puolueissa."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Klarstr%C3%B6m
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordiska_rikspartiet

Jos vastaus on, että natsit on siivottu, niin luulisi sen kelpaavan myös Paunosen blogin vastineeksi. Mitä nyt vaikkapa 2000-lukuun tulee, niin vihreät Suomessa tai Euroopassa eivät varsinaisesti ole olleet otsikoissa rotupuhtauden vaalimisen takia. Samaa ei voi sanoa ruotsidemokraateista tai vaikkapa paikallisista perusnuorista.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #90

Tuskin kenelläkään on Suomessa omaa puoluetta, eikä minullakaan ole. En tiedä, kuka on Paunonen, johon viittaat.

Mutta mitä mieltä itse olet siitä, että oman viiteryhmäsi juuret ovat natsi-Saksassa?

Tai mitä mieltä olet siitä, että Suomen sdp:n sisarpuolueen, Ruotsin sosialidemokraattisen puolueen aatepohjaan kuului useiden vuosikymmenien ajan eugeniikka, aivan kuten natseilla? Neljänkymmenen vuoden ajan Ruotsissa steriloitiin kymmeniätuhansia ihmistä, useimmat heistä naisia.
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259684...
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruot...

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #91

#91 ansiokasta kiertelyä. Joo töppäsin, tarkoitin Pauniota. Tota blogia jonka linkitit.

Ja näin on, törkyä löytyy lähes kaikilta jos oikein silmiin katsotaan. Perussuomalaisten SMP-juuret ovat sinänsä oikein siistit, siksi ne varmaan onkin haluttu nykyisen poppoon takia siivota. Katse on otettu kohti Eurooppaa ja juuri esimerkiksi natsitaustan omaaviin ruotsidemokraatteihin. PS-pomo Halla-ahon Scipta-horinathan olivat alusta saakka tuontitavaraa. Persunuoret horisevat etnonationalismista ja Homma-forum tulessa vaalivilppisyytöksineen jne, kun natsitaustaisten ruotsidemokraattien kannatus jäi odotettua pienemmäksi. Mukana tsemppaamassa ruotsidemokraatteja persujen puheenjohtajat.

Ei ole näitä yhteyksiä SDP:llä ja vihreillä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #95

#95: Suomen vihreillä on tänäkin päivänä yhteyksiä natseihin, olihan viime vuoden kuntavaaleissa ainoa tunnettu natsitaustainen henkilö vihreiden ehdokkaana.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #96

#96 Esa Holappa tosiaan auttaa nykyään ihmisiä irtautumaan ääriliikkeistä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Radinet

Samaan aikaan persukannattajat joukolla ovat vähätelleet Holapan entisen taustayhteisö PVL:n väkivaltaa, joka mm. johti Jimi Karttusen kuolemaan. Yhteydenpito ja yhdessä kulkuisiin osallistuminen myös hyvin raportoitu. Tämä luupäinen puoluetoverisi Turtiainen on hyvä esimerkki myös.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #97

#97: Mitä tulee omiin puoluetovereihisi, niin teidän puheenjohtajanne on itse tunnustanut hurahtaneensa myös kommunismiin, johon aatteeseen hän on perehtynyt Che Guevaran innoittamana. Guevara oli joukkomurhaaja. Tunnettuja kommunisteja olivat muun muassa Pol Pot ja Josif Stalin, molemmat myös joukkomurhaajia.

Vaikka eihän sitä tiedä, jos Pol Potista saisitte sellaisen Che-tyylisen kivan naamalogon ensi kevään vaalikampanjassa käytettäväksi?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #98

#98 joo ja teidän puoluejohtajanne halusi "piiskata neekereitä" jo nuorena hevimuusikkona. Aalto sentään kasvanut tosta ulos toisin kuin Halla-aho.

Haastattelija: "Haluaisitteko olla orjakauppiaita? (Huumorikysymys toim.)" Halla-aho: "Minä ainakin haluaisin piiskata ja komennella neekereitä. (Tämä ei ollut huumorivastaus. Neekeri ei ole naurun asia. Minä olen arjalainen ja ylpeä siitä.)"

Kovaa kamaa muutenkin: https://fi.wikiquote.org/wiki/Jussi_Halla-aho

Vihreiden jäsenhän en enää ole noin vuoteen ollut. Luultavasti kuitenkin äänestän heitä tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #99

"Ruskea suklaa pois ruokakaupoista! Me haluamme vain valkoista suklaata ruokakauppoihin!"

-Nimetön Isäm_Maan toivo

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #99

#99: Niin, teidän puheenjohtajanne tunnetusti piiskaa puolialastomana miesten takapuolia yökerhossa. Mutta se on jo toinen tarina, ja ehkä sen tarinan olisi voinut jättää kertomattakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #102

Ehkä on pienempi paha olla baarissa ilman paitaa kuin vieraissa ilman housuja niin kuin erään toisen puolueen puheenjohtaja. Eikä sillä ollut kumitkaan mukana.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #106

Onhan myös Touko ehtinyt käydä vieraissa. Yksityiskohtia en välitä tietää. Julkiset anteeksipyynnötkään eivät auttaneet, vaan Toukon vaimo otti eron kun sai tietää pettämisestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #113

Joo, Halla-ahon vaimo tuntuu olevan sitkeää sorttia kun miehensä aviottoman lapsenkin sietää. Ja sen että sai tietää rakastajattaresta ja lehtolapsesta Facebookin kautta. Ilmeisesti Halla-aho leipoo tosi hyviä pullia.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #117

#117: No, ei Toukon yksityiselämä minulle kuulu. Uusimpien gallupien mukaan tosin vihreiden kannatus on menossa aivan samaan suuntaan kuin Toukon koura tukholmalaisessa yökerhossa: Päin persettä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #123

No miksi et sitten muusta osaa puhua? Ai niin, kun et osaa. On se varmaan ikävä juttu. Niin kuin sekin että vihreitten kannatus on kuitenkin suurempi kuin perussuomalaisten. Perussuomalaisten kannatus on aina ollut johtajasta kiinni, Soini oli kansanvillitsijä, kun taas Halla-aho on vielä vähemmän suosittu kuin Aalto. Ja vihreitten joukossa on kuitenkin paljon todella suosittuja ja yli puoluerajojen arvostettuja kansanedustajia, kuten Haavisto, Niinistö ja Soininvaara.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #126

#126: Onko todella näin? Erään kyselytutkimuksen mukaan Halla-aho on alle 50-vuotiaiden suosikki seuraavaksi pääministeriksi, ei siis suinkaan Touko Aalto, jonka kansansuosio näyttää muutenkin olevan laskussa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170630220023...
Soininvaara ei ole enää kansanedustaja. Haaviston ja Niinistön suosiosta ja arvostuksesta taas voi olla montaa mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #127

Mitä väliä sillä on onko Soininvaara tällä hetkellä kansanedustaja, ei Halla-ahokaan ole?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #129

Se varmaan riippuu siitä keneltä kysyy. Joillekin asialla saattaa olla merkitystä, joillekin toisille taas ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #130

Ai niin unohtui tuon esittämäsi väitteen korjaus. Linkissäsi kerrottiin, että lähes viidennes 25-50 vuotiaista piti Halla-ahoa sopivimpana pääministeriksi. Suosiosta (kannatuksesta) ei puhuttu mitään. Vaikkapa minä arvostan suuresti Soininvaaraa, mutta en antaisi hänelle ääntäni missään tapauksessa, jos olisi ehdolla vihreiden listalla.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #131

#131: Mitään korjattavaa ei taida olla väitteessäni, joka siis perustuu linkittämääni juttuun. Toki juttu on viime vuodelta.
Jos lähes viidennes 25-30-vuotiaista kyselyn vastaajista piti Halla-ahoa sopivimpana vaihtoehtona seuraavaksi pääministeriksi, ei liene virheellistä puhua tässä yhteydessä suosiosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #132

Kyllä ne lakkaa kannattamasta Halla-ahoa jahka korvantaustat kuivuu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Sopivana pitämisen ja suosion eron mielestäni selitin jo viime kommentissa varsin tyhjentävästi. Yleisesti ottaen on fiksua pidättäytyä vetämästä johtopäätöksiä muusta, kuin mitä kysyttiin.

Oliko sinulla siis jokin täydentävä tieto siitä, ketä 18-24 ja 31-49 -vuotiaat pitivät sopivimpana, kun osasit päätellä asian alle 50-vuotiaiden osalta?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #137

#137: ”Sopivana pitämisen ja suosion eron mielestäni selitin jo viime kommentissa varsin tyhjentävästi.”

-> Niinhän sinä selitit, mutta selityksesi ei ollut vakuuttava, vaan lähinnä se oli lapsellinen.

”Yleisesti ottaen on fiksua pidättäytyä vetämästä johtopäätöksiä muusta, kuin mitä kysyttiin”

-> Näin saattaa olla. Kun tarkastelussa on kuitenkin kyselytutkimus, sen tulokset ovat parhaimmillaankin vain suuntaa-antavia. Näin ollen mitään varmoja johtopäätöksiä ei ole edes mahdollista tehdä.

”Oliko sinulla siis jokin täydentävä tieto siitä, ketä 18-24 ja 31-49 -vuotiaat pitivät sopivimpana, kun osasit päätellä asian alle 50-vuotiaiden osalta”

-> Oli. https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170630220023...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Siis jos kyselyn tulos on parhaimmillaankin vain suuntaa-antava, voi johtopäätöksiö tehdä vapaammin? Miksi epätarkka tulos tukisi tuota arvaustasi paremmin kuin tarkempi?

Et sitten viitsinyt heti linkata sitä juttua, joka tuki esittämääsi väitettä. Väitteesi ei siis perustunut linkittämääsi juttuun, kuten väitit sitä puolustaessasi, vaan toiseen juttuun. Turhauttavaa tällainen harhaanjohtaminen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #140

”Siis jos kyselyn tulos on parhaimmillaankin vain suuntaa-antava, voi johtopäätöksiö tehdä vapaammin? Miksi epätarkka tulos tukisi tuota arvaustasi paremmin kuin tarkempi?”

-> Tämä on vain oma valistunut näkemykseni, eli että yleensä kyselyt/gallupit voivat kyllä olla enemmän tai vähemmän suuntaa-antavia, mutta en ihan aina satavarmoja johtopäätöksiä niistä lähtisi tekemään. Samanaikaisesti muitakin tekijöitä kannattaa huomioida.

”Et sitten viitsinyt heti linkata sitä juttua, joka tuki esittämääsi väitettä. Väitteesi ei siis perustunut linkittämääsi juttuun, kuten väitit sitä puolustaessasi, vaan toiseen juttuun. Turhauttavaa tällainen harhaanjohtaminen.”

-> Mitä ihmettä sinä horiset? En ole johtanut sinua harhaan. Esittämääni väitettä tukeva juttu kyllä löytyy heti upotettuna tuohon ensimmäisenä linkittämääni juttuun. Esittämääni väitettä tukeva tieto löytyy heti otsikosta. Jos olisit lukenut tarkemmin niin olisit itsekin huomannut. Molemmat artikkelit liittyvät samaan, isompaan juttukokonaisuuteen.

-> Ymmärrän toki sen, että olet juuri nyt harmissasi ja turhautunut. Sellaista elämä joskus on. Yritä nyt vain kestää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #131

Jokin aika sitten kyseltiin ketä poliitikkoa eniten arvostetaan. Viiden suosituimman joukossa oli kaksi vihreää, Haavisto ja Niinistö. Touko Aalto ei kovin korkealla sijoittunut, kannatusta oli saman verran kuin Soinilla ja Halla-aholla.

Poliitikkopörssin selkeä ykkönen on presidentti Sauli Niinistö, jolle 64 prosenttia vastaajista antaisi nykyistä enemmän poliittista päätösvaltaa. Niinistö oli selkeä ykkönen myös huhti–toukokuussa ja joulukuussa tehdyissä aiemmissa kyselyissä.

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on ollut kaikissa kyselyissä selkeä kakkonen. Vastaajista 39–42 prosenttia on maininnut Haaviston nimen kyselyissä.

Tuoreessa kyselyssä perää pitää kansanedustaja Paavo Väyrynen, joka palasi Euroopan parlamentista eduskuntaan kesäkuussa. Vain kahdeksan prosenttia vastaajista mainitsi Väyrysen nimen.

Kyselyn tulokset ovat vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon kannalta kiusallisia. Aalto on toiminut vihreiden puheenjohtajana reilun vuoden, ja päässyt jo yhtä alas kuin Halla-aho ja Soini.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257540-alma-kysel...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Suomalaiset arvostavat kahta Niinistöä, Saulia ja Villeä. Haavisto kiilaa siihen väliin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257540-alma-kysel...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #96

Enpä Holapan ehdokkuudesta tiennytkään silloin kun hänestä tämän puheenvuoron kirjoitin:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240875...

Olen usein ihmetellyt, mikä uusnatsismissa vetoaa ihmisiin. Siihenkin kysymykseen Holapan kirjasta löytyi jonkinlainen vastaus: "Perheeni, harvat ystäväni tai edes koulukiusaamiseni eivät tehneet minusta uusnatsia. Minusta tuli uusnatsi, koska olin houkutteille avoin ja halusin tulla ihailemani ryhmän hyväksymäksi. Myöhemmin, kuten kuka tahansa radikaali, oikeutin tekoni aatteella, jota pidin ihmistä korkeampana voimana."

Hattua täytyy Holapalle nostaa. Harva pystyy tunnustamaan virheensä julkisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Itä-Saksan vihreitten osalta se saattaa toki pitää ainakin osin paikkansakin. Suomen vihreitten juuret ovat Koijärvellä. Tai jos oikein kaukaan halutaan hakea, päädytään Yhdysvaltain ja Länsi-Saksan kautta Suomeen. Macbethin liikkuvalla metsällä oli yhtä todelliset juuret kuin teoriallasi vihreitten juurista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sen takia olikin kolkosti huvittavaa kun kaikista maailman ihmisistä juuri Halla-aho rupeaa saarnaamaan sormi pystyssä lakien noudattamisesta. Kun hänen omissa lainrikkomisissaan oli vähän isommista asioista kyse kuin siitä että joku lento myöhästyi 10 minuuttia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En pitäisi asioiden suuruutta kovin oleellisena. Lisäksi niistä voidaan perustellusti olla montaa mieltä. Oleellista tässä on mielestäni, että Halla-aho kirjoittaessaan "täkyjä Illmanin Mikalle", harjoitti kansalaistottelemattomuutta puhtaimmillaan. Periaate ei poikkea mitenkään Aino Pennasen tempauksesta. Molemmat pyrkivät, ja onnistuivat, kohdistamaan huomiota kokemaansa epäkohtaan. Jälkimmäinen saattoi toki aiheuttaa enemmän haittaa, mutta sekään ei ole mielestäni relevanttia arvioitaessa Halla-ahon kaksinaismoraalia, suhtautumisessaan kansalaistottelemattomuuteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

Niin, kaksinaismoralismi tosiaan kukkii Halla-ahon ja hänen kannattajiensa piireissä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #87

Minua on harmittanut, että Illmanin Mika nieli täyn koukkuineen. Halla-ahon ura olisi ollut paljon vaikeampi ilman Illmannin tukea.

JK. Salaliittoteoreetikko voisi epäillä, että Halla-aho ja Illman kuuluvat samaan eiralaiseen salaseuraan...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #105

Ai niin, tämä "eliitin vastustaja" tosiaan asuu Eirassa. Yhtä uskottava eliitin vastustajana kuin Trump. Amerikassa "kenestä tahansa voi tulla presidentti". Indeed. Ehkä eivät enää sillä ylpeile. Ja onneksi Suomessa ei sentään ihan kenestä tahansa tule presidenttiä. Soini ja Huhtasaari yrittivät, Halla-aho tuskin edes yrittää. Soini muuten jotenkin oudosti aina unohtaa sen että se oli presidenttiehdokkaana. Se on nimittäin sanonut ettei ole yksiäkään vaaleja hävinnyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #107

Valitettavasti Suomessa voi kenestä tahansa tulla presidentti. Silleen olisi toivottavaa, että meille ei tulisi mitään "Valtakunnanjohtajaa".

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #107

Olisiko hieman suhteeton rinnastus pelkän Eirassa asumisen perusteella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Niin, se Eiran asuntohan on perintöä vaimon puolelta. Ei kielitieteilijän palkoilla sellaisia osteta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #105

Koko Halla-ahon tuomitsemiseen johtanut prosessi näytti näin maallikon silmään aika naurettavalta, samaa luokkaa Salaman tuomion kanssa. Tarttumalla täkyyn Illman näytti, että Halla-aho oli tavallaan oikeassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #114

Erona on vain se että Salama on merkittävä kirjailija, Halla-aho tyhjä(n)päi(väi)nen nettikirjoittelija.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #114

Tarttumalla täkyyn Illman näytti, että on itseään älykkäämmän vietävissä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #118

Halla-aho oli siis niin älykäs että hommasi itselleen sakkotuomion? Vähän niin kuin kala joka on niin älykäs että osaa mennä katiskaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #121

Se sakkomaksu on maksanut itsensä Halla-aholle ja PS:lle takaisin moneen kertaan, vaikka en uskokaan sen olleen alkup. tarkoitus.

Ja kyllä se oli Mika Illman, joka ui Halla-ahon katiskaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Minä taas uskon että se oli koko ajan tarkoitus. Koko asian esitystapahan oli suora haaste syyttäjälle. Halla-aho vain osasi tehdä asian astetta hienovaraisemmin, kuin Kiemunki, joka teki itsestään tutkintapyynnön. Jos Illman olisi jättänyt syyttämättä, olisi Halla-aho voittanut joka tapauksessa. Olisi ”ollut lupa” kirjoittaa kuinka rankasti tahansa... nyt tuli vain roppakaupalla julkisuutta ja maine kovana periaatteen miehenä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #124

Niin, kyllähän se onnistui ennakkoluuloisten aasien äänillä ratsastamaan ensin Helsingin kaupunginvaltuustoon, sitten eduskuntaan ja lopulta Brysseliin. Sieltä käsin on kiva vastustaa Euroopan unionia. Viimeksi eilen se kommentoi uutisissa Unkarin sanktioita ja osoitti jälleen olevansa ihan pihalla kaikesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #124

" Jos Illman olisi jättänyt syyttämättä, olisi Halla-aho voittanut joka tapauksessa."

Tuskinpa vaan. Eihän koko kirjoitusta aluksi lukenut kuin pieni piiri.

Kuitenkin 18. marraskuuta 2008 Vihreät Naiset ry ilmoitti jättävänsä Halla-ahosta tutkintapyynnön aivan toisesta Scripta-blogissa joulukuussa 2006 julkaistusta kirjoituksesta 'Monikulttuurisuus ja nainen'. Kun se ei johtanut syytteeseen, sai esitutkintaa suorittava poliisi tehtäväkseen kahlata läpi muita Scriptan kirjoituksia, "kyllä sieltä jotain pitää löytyä". Sen seurauksena 27. maaliskuuta 2009 apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella nostaa Halla-ahoa vastaan syytteen Helsingin käräjäoikeudessa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho#Kant...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #128

Ja mitä Halla-aho tällä saavutti? Suosion ja arvostuksen joka on samaa luokkaa kuin Touko Aallolla. Vihreitten kohdalla puhutaan kriisistä, Halla-ahon kohdalla menestyksessä. Prosentit ovat puheenjohtajilla samat, mutta puolueena PS häviää vihreille.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #124

Kyllä se Halla-ahon kirjoitus on aika kaukana "kuinka rankasti tahansa" -meiningistä. On aika suuri ero tämänkertaisen blogistin teksteihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #139

Toki vielä olisi pystynyt terottamaanviestiä, mutta se ei varsinaisesti ollut pointtini. Pointti oli, että vaikka tuomio olisi jäänyt saamatta, olisi tullut kokeiltua kepillä jäätä. Siitä kielitieteilijä olisi varmasti osannut päätellä kuinka rankasti voi tykittää. Ja ina voi taas kokeilla kepillä uudestaan. Tuomiota ei kuitenkaan kannata lähteä hakemaan liian rankalla tekstillä, koska silloin eivät edes omat joukot osta uhriutumista, kuten Turtiaisen tapauksesta voimme havaita. Halla-ahon tapauksessa vielä rankempi vääntäminen olisi myös vienyt pohjan argumentilta, että tässä ei kirjoitettu somaleista, vaan teoreettisesti vain pohdittiin asiaa esimerkin voimin. Taitava petaus uhriutumiselle, mahdollisen tuomion langetessa. Tuota argumenttiahan levitetään tänä päivänäkin ktitiikittömästi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olikos se peräti niin että ~85 senttiä jokaisesta lahjoitetusta eurosta menee "hallintokuluihin" . Eli jokaisesta lahjoitetusta miljoonasta 850 000 eurolla spr ruokkii itseään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vähemmästäkin lähtee polttopullot lentämään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, tyhjästä ne on lähteneet. Ja valheista, kuten tuossa alla joku ehti jo osoittaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ehdottomasti kansanedustaja-ainesta. Harmi kun tie taitaa olla pystyssä ministeriposteihin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tekstisi: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/350360-l... ?

Jakamasi artikkeli: http://tiinapalovuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203... ?

Asia meni syyteharkintaan 5.9.2016: https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090522266709_... ?

Ja unohtui, kun siitä ei mitään kuulunut?

Ei ole mitään salaliittoa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#67:

Syyttäjätkin priorisoivat juttujensa järjestystä ja oikeuteen viemistä. Luulostaan huolimatta Turtiainen on mitättömyys, jonka asiaa oli turha kiirehtiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Juuri kun luulin ettei perussuomalainen enää tyhmemmäksi voi mennä, niin joku limbolle rupeava yltää vielä alemmas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pelottavinta ei ole, että jotkut kunnostautuvat tällä tavoin, vaan että se näyttäisi olevan joidenkin äänestäjien silmissä meriitti. Kansa totisesti saa ansaitsemansa johtajat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Eipä aikaakaan niin joku jo itkee "ajojahtia" niin kuin sen kopiotytön kohdalla.

Juha Mikkola

Demokratian halveksuntaa?
Aivan ja sehän tuntuukin kautta linjan olevan pelin henki.
Sinullekin paljon hedelmällisempää olisi miettiä, mistä tämä yhteiskuntaamme vaivaava demokratia vaje juontaa ja sen myötä viime vuosina unestaan heränneet ääri-ilmiötkin kumpuavat.
Oliskohan niin, ettei kansan syvät rivit välttämättä jaa päättäjiemme harjoittamaa politiikkaa?

Käyttäjän MarkoKhler kuva
Marko Köhler

Suomen ja suomen "oikeuslaitoksen" mädännäisyyden tuntien, eipä ihmetytä ajojahtisi ja saamasi tuomio. Sellaista se täällä hölmölässä on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muuta Unkariin tai Puolaan, siellä saa valita mieleiset tuomarit :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Harri Rautiainen on suositellut Turtiaisen kirjoitusta. Ei olisi uskonut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olen minä suositellut sinunkin kirjoituksia, Jouni.

Hyvin perusteltua blogia on aina mukava lukea.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

kun lähdit ehdolle eduskuntaan ja olet aktivoitunut kuntapolitiikassa olisi hyvä hieman hillitä itseään.

Äitimuorini(r.i.p) sanoin : ajattele mitä sanot ettet sano m itä ajattelet

Eli harkintaa !!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset