AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Poistiko Putin facebook profiilini…

Kirjoitin tänne Uuteen Suomeen 15.8 artikkelin ”Perussuomalaiset kovassa nousussa”. Tuossa artikkelissa ruodin tapahtuneita, jotka ovat merkkejä siitä, että Perussuomalaisten nousun pelko on valtava eri poliittisissa tahoissa. Toin artikkelissa esille myös 30 päivän julkaisukieltoni facebook:ssa, jonka sain sen seurauksena, kun ilmoitin tulleeni valituksi yhdeksi Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Artikkelin loppusanoissa kirjoitin ”Mielenkiintoista seurata kuinka älyttömiä ulostuloja ja tempauksia vielä näemmekään ennen 2019 eduskuntavaaleja.”

Ei tarvinnut kauaa odotella kun tapahtui. Edellä mainitusta 30 päivän facebook julkaisukiellostani oli eilen lusimatta 8 päivää. Julkaisukieltoni aikana navigoin luomallani varaprofiililla, jonka kautta pääsin hallinnoimaan yritystemme ja eri yhdistysten facebook sivuja. Kuinka ollakaan, eilisen illan hämärtäessä vielä 8 päivää julkaisukiellossa oleva pääprofiilini, sekä varaprofiilini poistettiin kokonaan ilman mitään ennakkoilmoitusta.

En tiedä luuleeko joku aiheuttaneensa minulle näillä profiilien poistoilla jotakin hallaa eduskuntavaaleja ajatellen, ja jos näin on, niin voin kertoa, että tämähän luo vain lisää kiinnostavuutta kampanjaani kohtaan. Toki pääprofiilin mukana meni valtavasti kuvia ja muistoja niin urheilu-urastani kuin yksityiselämästänikin, mutta onhan ne tallessa muuallakin kuin facebook:ssa. Olen luonut uuden profiilin (Año Turtiainen) ja kaikki ovat tervetulleita seuraamaan sen kautta elämääni eduskuntavaalikampanjan aikana.

En ole ainut Perussuomalainen, jota yritetään kaikin keinoin poliittisesti hiljentää tällä hetkellä. Kun kansainvälisenä ihmisenä joutuu Suomessa tällaista kokemaan, niin voitte kuvitella kuinka hauskaa on kuunnella valtamediasta kauhu-uutisia, kuinka Venäjä ja Putin ovat vaikuttaneet jopa Amerikan presidentinvaaleihin, ym poliittisiin asioihin ympäri maailman.

Aloin ottamaan Suomen poliittisiin asioihin kantaa facebook:ssa kirjoittamalla jo 2014. Tuolloin seurasin internetin kautta Suomen menoa USA:sta. 2015 joulukuussa jaoin erään Uuden Suomen artikkelin omilla saateteksteillä, joka nousi valtamediassa ykkösaiheeksi. Tuohon aikaan en ollut vielä mukana politiikassa. 2017 kun tulin valituksi kuntavaltuutetuksi ja myöhemmin aloimme kiertämään toreja näkyvästi maakuntavaaleja ajatellen, päätti politisoitunut syyttäjä viedä minut käräjille tuon 2015 facebook:iin kirjoittamani saatetekstin vuoksi.

Hauskaa tässä asiassa on myös se, että edellä mainittu juttu on käräjillä syyskuussa ja syyttäjä hakee minulle sakkotuomiota tuosta saatetekstistä ja vähintään sitä, että joutuisin oikeuden päätöksellä poistamaan kyseisen saatetekstin facebook profiilistani. Kuka lieneekään facebook profiilini poiston takana, mutta sen poistamisella on samalla hävitetty todistusaineistoa oikeutta ajatellen ja kirjoituksen poistamisen osalta syyttäjällä on nyt tyhjät kädet.

Seuratkaa ihmiset Perussuomalaisia, tulevasta talvesta on tulossa kaikin puolin hauska ja mielenkiintoinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Año - tiedän, että ei tunnu kovin mukavalle saamasi kohtelu... on se mennyt uskomattomaksi vaikka en tapausta tarkasti tiedä. Tsemppiä.

Ja jos ei persujen etulinja kaikkia kiinnosta, löytyy sentään Nukkuvat. Me ei päästä lehteen ilmeisesti siksi kun ei ihan varmasti vihapuhuta (mitä se onkaan), mutta ei myöskään kivapuhuta suomisysteemi?

Ilmeisesti jompaa kumpaa pitäisi tehdä, että Pihtiputaan mummo meistä voisi lehdestään lukea?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2598...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuore HS-gallup antaa 7,9%, eikä koko vuoden trendi lupaa mitään muutosta tilanteeseen. Toiveajattelua.

Timo Heikkila

T. Soini sanoi ettei gallupit merkitse mitään. - Hänellä on kuitenkin Börjeä enemmän kokemusta...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Galluppeja tulee ja menee ja niillä pyritään saamaan aikaan vastauksia, jollaisia tilaaja toivoo ja maksaa.

Itselleni gallupit ovat kuin lottovoitot. Kohdalle ei ole osunut yhtäkään, vaikka molempiin olisi ollut mahdollisuus koko täysi-ikäisyysajan eli vajaat 40 vuotta.

Gallupit ovat kuitenkin mielipiteen muokkaajia, joilla pyritään vaikuttamaan ihmisten äänestyskäyttäytymiseen ja vaikutetaankin.

Toinen asia, jolla vaikutetaan äänestyskäyttäytymiseen, on Anon mainitsema sensurointi. Sanan sensuuri alle voidaan liittää myös profiilien blokkaukset ja kirjoitusten poistot. Asia on täysin sama kuin entisessä NL:ssa, jossa ihmisen muuttuessa epäihmiseksi hänet poistettiin jopa virallisista valokuvista.

Sensuurin kohteeksi joutui mm. reformin Panu Huuhtanen,jonka kirjoitus poistettiin Uuden Suomen blogista vain, koska kirjoittaja oli Panu Huuhtanen.

Alamme lähestyä aikaa, jolloin yhteiskunta kykenee tuhoamaan yksilön täydellisesti mm. lakkauttamalla hänen rahaliikenteensä. Törmäsin tälläiseen mahdolliseen todellisuuteen eilen, kun en saanut tilapäisesti tarvitsemaani käteistä parista lähimmästä pankkiautomaatista. Vasta muutaman kilometrin ajelulla löytyi automaatti, joka suostui toimimaan.

Yhteiskunnan luopuessa käteisestä rahasta jäämme täysin sen armoille mitä tulee mm. rahaliikenteeseen. Yhteiskunta saa tällöin täydellisen vallan yksilöihin.

On pelottavaa, että vapaus tuottaa mielipiteitään julki kirjallisessa muodossa laajalle foorumille vaarantuu sillä, että suuret operaattorit esim. Facebook ja Google määrittelevät peruslinjat sille, mitä saa julkaista ja mitä ei.

Niiden vaikutusvalta on jo niin suuri, että ne kykenevät halutessaan painostamaan myös pienempiä palveluntarjoajia sulkemaan suut sellaisilta tahoilta, jotka ne katsovat poliittisesti epäkorrekteiksi.

Onneksi korjausliike on jo alkanut.

Katsotaan ensin Ruotsin vaalit. Ne ohjaavat enemmän Suomen vaalien lopputulosta kuin mikään Gallup.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mielenkiintoinen tarkasteluperspektiivi. Kun yhtäältä horisontti on 40 vuotta, niin toisaalta katsotaan 14 vuoden jaksoa, jos sitäkään. Väitän, että yksilön "vapaus tuottaa mielipiteitään julki kirjallisessa muodossa laajalle foorumille" on Facebookin kaltaisten palveluiden myötä lisääntynyt viimeisen vuosikymmenen aikana eksponentiaalisesti. Ei suinkaan kaventunut.

En ole vielä törmännyt yhteenkään blokkauksesta tai profiilin poistosta itkevään, joka olisi kyennyt vuodatuksessaan edes alkeelliseen itsereflektioon. Vaikuttaa ikään kuin kirjoittajalla itsellä ei olisi tapahtumien kulussa osaa eikä arpaa. Esimerkiksi Panu Huuhtasen kirjoituksia ilman värillisiä laseja lukeneet tietävät niiden olevan lähinnä pajunköyttä ja hyperbolaa. Ihmekös tuo, jos tulee ylilyöntejäkin. Turtiaisesta en osaa vielä sanoa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" yksilön "vapaus tuottaa mielipiteitään julki kirjallisessa muodossa laajalle foorumille" on Facebookin kaltaisten palveluiden myötä lisääntynyt viimeisen vuosikymmenen aikana eksponentiaalisesti. Ei suinkaan kaventunut."

Tämä asia on täysin riidaton, eikä sitä kukaan yritäkään kiistää.

Puhumme kuitenkin menneisyydestä. Tämä hetki ja tulevaisuus näyttävät paraikaa siltä, että tiettyä poliittista mielipidettä liputtavien mahdollisuudet tuoda mielipiteensä esille ovat hetkessä kaventuneet eksponentiaalisesti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Kun opettelee olemaan kalustetuissa huoneissa, ongelmia ei pitäisi juuri olla. Omakohtaisesti olen ihan sujuvasti pystynyt kritisoimaan vaikkapa uskonrauhan rikkomista ja kansanryhmää vastaan kiihottamista kosvevia pykäliä, syyllistymättä niiden rikkomiseen. Olen myös kritisoinut uskontoja, sitä kiellettyäkin, sekä maahanmuuttopolitiikkaa syyllistymättä noihin rikoksiin. Jostain syystä se näyttää toisille tuottavan ylivoimaisia haasteita.

Kerran tällä alustalla on toki kommenttini poistettu ylläpidon toimesta, kun kutsuin tekniikantoimittajien lapsia kakaroiksi. (Esimerkki tyylistä, jolla täällä banneista itketään) Tosiasiassa olin asiaton blogistia kohtaan, eikä sitä asiattomuutta poista se, että blogisti aloitti asiattomalla vihjailulla isokenkäisistä. Osoitin siis huonoa harkintaa mukailemalla huonona pitämääni tekstiä, samaan tapaan kuin Jussi Halla-aho aikanaan.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Puoluetaustasta riippumatta on todella vaarallista demokratian kannalta, jos mediayhtiöt tai manipuloiva ihmisjoukko kykenee estämään vaaleissa olevien ehdokkaiden viestien julkaisemisen. Onko pian turha puhua demokratiasta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...kirjoituksen poistamisen osalta syyttäjällä on nyt tyhjät kädet."
Niin, poistamisen osalta, muttei syyttämisen osalta, koska tod. näk. kuvankaappaus on olemassa.

Mediayhtiöiden poliittinen toiminta on huolestuttavaa, varsinkin kun ne harjoittavat ennakkosensuuria.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Seuratkaa ihmiset Perussuomalaisia, tulevasta talvesta on tulossa kaikin puolin hauska ja mielenkiintoinen."

Kyllä, hauskaa on ollut teikäläisiä seuraillessa, ja tulevissa vaaleissa hauskuus jatkuu. Kuinka paljon hauskaa saadaan pitää vaalitulosten perusteella on sitten eri asia. Mutta se on varmaa, että selittelyt vaalien jälkeen viihdyttävät pitkään.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vihervasemmistolle tämä on tietenkin hauskaa, koska heidän poliittisia vastustajia hakataan valta- ja rahapiirien toimesta. Näille piireille vihervasemmisto muodostaa pienemmän uhan, joka ei haittaa bisneksi samantyylisesti kuin kansallismieliset ja tolkun ihmiset.

Ulkomailta pystyy näkemään näiden bannien tulon hieman etukäteen ja on mielenkiintoista mennääkö täälläkin yhtä pitkälle, että kansallismielisiltä aletaan sulkemaan luottokortteja, paypal tilejä, sekä pankkitilejä. Näin on käynyt monelle henkilölle, joiden suurin vika on ollut avoin Trumpin kannattaminen, kansallismielisyys ja valkoisten ihmisten puolustaminen heitä kohdistuvaan vihakampanjaa kohtaan.

Löytyy lukuisia esimerkkejä, joissa esim. Antifan jäsent ovat saaneet sosiaalisessa mediassa kertoa avoimesti haluavansa tappaa jonkun tai yllyttäneet mm. Trumpin tappamiseen, tai nationalistien hakkaamiseen, murhaamiseen. Jostain syystä näitä viestejä ei sensuroida, eikä kirjoittaa bannata tai tilejä poisteta. Kun taas pelkästään kertomalla miten "Sukupuoli on vain kaksi" tai miten maahanmuuttajien rikollisuus on suurta voi saada 30 päivän julkaisukiellon, joka sitten aiheuttaa myöhemmin tilin poistamisen.

Se, joka kannattaa tätä nykyistä linjaa on demokratian vihollinen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sukupuolia on vain kaksi. Maahanmuuttajien rikollisuus on suurta. Katolilaisuus ja islam ovat molemmat pedofiliaa tukevia uskontoja.

Odotan US:n moderaattorin linjauksia väitteiden osalta: tuleeko julkaisukielto/kommentointikielto?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Villen kirjoituksesta saa äkkiseltään kuvan, että Suomessa on vain kansallismielisiä persuja ja antifa. Kaikeksi onneksi siinä välissä on yli 90 prosenttia tolkun ihmisiä.

Demokratian vihollinen, heh.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

No, voit itse kertoa miten demokratia toimii, jos suurelta osalta ihmisiä kielletään sosiaalinen media, pankki- ja luottokortit, koska heillä on poliittisia mielipiteitä, jotka särähtävät korvaan? Ymmärrän, että väkivaltaan viittaavat kehoitukset poistetaan, mutta kaiken muun pitäisi olla avoimesti sanottavissa, myös ne asiat jotka voivat ärsyttää tai loukata, kuten sananvapauden pykälät sanovat. Ainoastaan Perussuomalasten ehdokkaiden alkoholinkäytöstä ja asumiskuvioista on oikeus puhua negatiiviseen sävyyn. Kaikesta muusta saa vapaasti loukkantua ja vaatia kirjoitusten poisto. Vaikka puhe olisi täysin totta, niin se voi loukata ja siksi - Poistimme julkaisusi ja 30 päivän julkaisukielto.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #13

Tokkiisa voisin itse kertoa, jos minulla olisi asioista syvällisempää tietoa, mieluummin molemmilta puolilta. Pelkästään toisen osapuolen väittämistä en mielipidettäni voi muodostaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Vai kielletään pankki- ja luottokortit...Olisi mukava lukea tästä hieman enemmän, kun en usko lainkaan tuon väitteen olevan totta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jos persut haluaa ääripäähän laittaa, niin pitäähän antifan kanssa samaan läjään laittaa myös vassarit ja virheet. Eli tolkun jengiksi jää sitten 70%.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ville Heiskaseltaei tullut yhtään esimerkkiä pankki- ja luottokorttien kieltämisestä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Voisin luetella nimiä, mutta tuskin tunnet niitä, pääasiassa toistaiseksi Yhdysvalloista ja Englannissa toimivia henkilöitä ja nettipalveluita tunnetuimpana ehkä alt-right.com, jonka palvelin ja päähahmo Richard Spencer on pyritty eristämään erinäisin keinoin hänen paypal ja muut maksuyhteydet on otettu ilman selityksiä pois. Kyseisellä henkilöllä ei ole mitään rikostaustaa, vain poliittisia syytöksiä äärioikeistoon kuulumisesta. Myös Robert Spencer (ei sukua ylläolevalle) on kokenut saman kohtalon paypalin kohdalla.

Näillä rahavälityskanavien sulkemisella pyritään estämään, ilman laillista oikeuden päätöstä, rahoitus kyseisille järjestöille ja sitä kautta toiminta. Paypal ja erinäiset muut maksupalvelut ovat saaneet käskyjä suuremmilta toimijoilta kuten luottokorttiyhtiöiltä, joihin on selvästi poliittisesti painostettu. Tästä käytetään englanniksi nimeä "de-platforming" eli poistetaan alustat, joilla kyseinen henkilö/tahot voivat toimia netissä.

Edelleen on syytä huomioida, että päätökset sulkemiselle eivät ole tulleet miltään oikeustaholta, vaan yritysten "itsenäisiä" toimenpiteitä, mutta eivät yritykset poista maksavia asiakkaita ilman poliittista painostamista. On ihan ok kerätä rahaa mustien tai kommunistien vihajärjestölle, mutta kun Valkoisen rodun tulevaisuudesta huolestunut taho tekee saman - bannaus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”No, voit itse kertoa miten demokratia toimii, jos suurelta osalta ihmisiä kielletään sosiaalinen media, pankki- ja luottokortit, koska heillä on poliittisia mielipiteitä, jotka särähtävät korvaan?”

Että se olikin sitten peräti kahdelta, vaikka kirjoitit ”suurelta osalta ihmisiä”. Ja Yhdysvalloissa. Olisiko Suomesta esimerkkejä? Tai muualta hieman lähempää?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #20

Kirjoitin tulevasta mahdollisesta skenariosta, jossa kaikki väärinajattelijat automaattisesti poistetaan alustoilta ja heidän maksuliikennettä haitataan. Tämä on todistettavasti tapahtunut ja huomattavasti enemmän kuin mainitsemalleni kahdelle. Jos lisätään merkittäviä puhujia/foorumeita joita on facebook/twitter tilit lähteneet ilman mitään syytä, niin joukko on jo sadoissa ihmisissä. Pitää huomata, että kaikillä näillä poistetuilla on ollut merkittävä kannatus taustalla.

Ensivaiheessa poistot ja estot kohdistuvat näihin "johtohahmoihin" ja se toimii haitaten mielipiteiden muodostumista oman aatteen ympärillä. Jos se ei tehoa, niin seuraavaksi kaikki yksityisajattelijat tullaan poistamaan.

Olipa kyse sitten sadoista, tuhansista tai yhdestä, niin jos poisto on tapahtunut ilman oikeuden päätöstä ja perustuu poliittiseen mielipiteeseen, niin kyse on laittomasta vainosta, joka on sananvapauden vastainen. Tällä hetkellä muutama henkilö käy oikeustaistelua Twitteria vastaan ja moni on jo voittanut Facebookin mm. Saksassa bannauksista poliittisten mielipiteiden johdosta. Väittämällä että tätä ei tapahdu tai se olisi vain yksitäistapauksia, niin valehtelee tai ei tiedä totuutta.

Jos kannattaa tätä on sananvapauden ja demokratian vihollinen!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Veikkaisin että Pay Palin customer agreementissa löytyy joku sopiva pykälä Spencerin tilin sulkemiselle.

Wikipedian antaman tiedon perusteella käy kyllä selväksi mikä mies Spencwer on enkä yhtään ihmettele että Pay Pal ei halua olla hänen kanssa tekemisissä.
Tuskin luottokorttiyhtiöt tai Pay pal tai pankitkaan tarvitse mitään oikeuden päätöstä lopettaakseen palvelun tarjoamista Spencerille ja hänen liikkeelle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos kannattaa tätä on sananvapauden ja demokratian vihollinen!"

EU on sananvapauden ja demokratian vihollinen. EU on kieltänyt Eurooppalaisia pankkeja lainoittamasta EU:n kielteisesti suhtautuvia puolueita ja nämä ovat joutuneet hakemaan lainaa Venäjän pankeista ja sitten näitä syytetään venäläismielisiksi koska ovat "läheisissä" suhteissa Venäjään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset