AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Suomi menettämässä omavaraisuutensa ruuan suhteen

Juttelin eilen erään maanviljelijän kanssa Mikkelin kalamarkkinoilla ja sen tiimoilta en malta olla kirjoittamatta muutamaa sanaa.

Miksi Kepu pääministeri Sipilän johdolla kurittaa maanviljelijöitä? Pakko tunnustaa, että fanaattiset kepulaiset ovat kyllä uskollisia puolueelleen. Tuki puolueelle on edelleen yllättävä, vaikka maataloutta ollaan ajamassa isolla kädellä alas. Meille on luotu tarkoituksella markkinat, että ulkomailta tuotua ruokaa löytyy jo maajussinkin kaapista.

Maatalouden alasajolla on suora yhteys muuhunkin isänmaamme pilaamiseen. On selvää, että nyt ollaan tarkoituksella tuhoamassa Suomesta viimeisetkin rippeet omavaraisuudesta ruuan suhteen.

Seuraavaksi muutama sana isoimmasta asiasta, millä isänmaatamme on jo pilattu pitemmän aikaa.

Vuosia on jo eletty tarkoituksella yli varojen, jotta maamme velkaantuisi kuralle. Yli varojen eläminen tehdään muuta maailmaa ”auttamalla” ja samalla leikataan kantaväestön eduista. Sinulta leikataan koska, sinun maksamat rahat ei mukamas riitä. Näin meitä alistetaan ja samalla muuta maailmaa ”auttamalla” meistä maksajista tehdään ”hyviä” ihmisiä. Eli aiheeton tukkapölly ei tunnu niin pahalta, kun samalla sinua kehutaan hyväntekijäksi. Huomaatteko kuinka teitä viedään kuin koiraa narussa.

Tarkemmin katseltuna, vähän kaikessa on merkkejä alasajosta, ikään kuin eläisimme aikaa lopun edellä. Esimerkiksi, miksi meidän suomalaisten omistamat tiet ja palvelut annetaan rapistua, vaikka maksamme valtavia summia veroja joka asian yhteydessä. Samaan aikaan EU maksujen kautta rahoillamme rakennetaan uusia teitä muualle Eurooppaan.

Mitä enemmän miettii palvelujemme alasajoa, tulee mieleen onko pankitkin mukana tässä maamme alasajossa. Yritin vaihtaa hiljattain USA:n dollareita euroiksi ja kävi ilmi, että yksikään pankki ei enää vaihda valuuttaa, ainakaan maaseudulla.

Edellä mainittuihin älyttömyyksiin on selitys. Isoissa pöydissä suunniteltu tuleva EU liittovaltio tarvitsee meitä suoraselkäisiä ja rehellisiä maksumiehiä. Kun taloutemme on ajettu tarpeeksi kuralle ja olemme menettäneet omavaraisuutemme, meistä on silloin tehty hyödyllisiä idiootteja, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin olla maksumiehenä ja saajan ohjattavana.

Kukaan ei voi kiistää sitä, etteikö valtava vastakkainasettelu olisi läsnä koko aika nykyarjessamme. Meidän kaikkien, ihan jokaisen pitäisi muistaa, että se ja ne tahot, jotka meitä haluaa maksajiksi ja ohjaukseensa, he todellakin hyötyvät arjessamme olevasta vastakkainasettelusta. Meidän pitää yhdessä alkaa rakentamaan tätä maata takaisin, niin kuin teimme 60 ja 70 luvulla. Päätöksentekijöissämme on ”EU liitovaltion” lahjomia henkilöitä, jotka ruokkivat arjessamme olevaa vastakkainasettelua. Viimeisimpänä esimerkkinä vastakkainasettelun ruokkimisesta kertoo Kokoomuksen valtaapitävien vihapuhekampanja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Seppo Stolt

Ruuan suhteen omavaraisuus aste tulee tulevaisuudessa myös Suomessa olemaan arvo josta ei saisi tinkiä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Vuosia on jo eletty tarkoituksella yli varojen, jotta maamme velkaantuisi kuralle. Yli varojen eläminen tehdään muuta maailmaa ”auttamalla” ja samalla leikataan kantaväestön eduista.

ooo

Kuinkahan tuo lienee. Velanotto voitais lopettaa kunhan lopetettais _oma_ kerskakulutuksemme.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Maatalouden alasajolla on suora yhteys muuhunkin isänmaamme pilaamiseen.

ooo

Eikös kaikista maataloustuotteista ole ylituotantoa? Perunoita ajetaan tavan takaa kaatopaikoille, viljaa suunnitellaan poltettavaksi.

Pellon hehtaarisadot on saatu tähtitieteellisiksi. Laatu on kärsinyt. Viljapelloille on ruiskutettu myrkkyjä eri syistä.

Muistaakseni suomalaisten tarvitsema leipävilja voitaisiin kasvattaa Uudenmaan alueella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aivan, en tiedä miksi meidän tukiaisilla kasvatettua porsaanlihaa viedään Kiinaan asti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Luinpa aiheesta tuossa päivänä muutamana mielenkiintoisen vertailun.

Vehnän hinta 1980-luvulla oli noin 40 senttiä kilo.
Palkansaajan keskiansio kuukaudessa oli 500 euroa.

Nykyään maataloustuet ovat hehtaarikohtaisia ja Etelä-Suomessa 4 000 kg sadolla tuet mukaan laskettuna vehnästä saa 28 senttiä kilo.

Palkansaajien keskiansio tällä hetkellä on 3 300 euroa kuukaudessa.

Silloin 1980-luvulla sai kuukausipalkalla vehnää 1 250 kiloa,
nyt 11 800 kiloa.

Ihminen syö vuodessa korkeintaan sata (100) kiloa leipäviljoja.

Sen pystyy nykyään hankkimaan tekemällä töitä yhden tunnin vuodessa (1tunti/vuosi).

Tuostakin voi jotain ajatella siinä kateudenpuuskien välissä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

Just niin, mikähän koira tuohonkin asiaan on haudattuna.

Samuli Karjalainen

Miten olemme omavaraisia ruuan suhteen, jos tuomme poltto-aineen ja muun energian muualta. Isäntien John Deeret eivät varmasti kulje lanttuöljyllä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset