AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

"Ilmaiset" terveyspalvelut

Liian usein kuulee ihmisten puheista, että meillä Suomessa on ilmaiset terveyspalvelut ja asiat ihan ok.

Postilaatikkooni tuli tänään kaksi kirjettä, jotka sisälsi laskut Suomen ”maksuttomista” ja ”ilmaisista” terveyspalveluista. Toinen lasku 20,60€ oli terveyskeskuskäynnistä ja toinen 41,20€ poliklinikkamaksu päivystyksessä käynnistä.

Moni pitää kyseisen suuruisia laskuja ”ilmaisista” terveyspalveluista pieninä, eikä niiden takia olla lähdössä ainakaan toreille osoittamaan mieltä, varsinkaan kun Antti Rinne ei ole ottanut asiaa puheeksi. Harva kuitenkaan miettii asiaa seuraavasta näkökulmasta.

Maksat terveyspalveluista myös sen veron yhteydessä, mikä kynitään palkastasi, eläkkeestäsi, muusta tulosta tai avustuksesta, mikä lasketaan tuloksi. Tämän lisäksi maksat ”ilmaisista” terveyspalveluista myös jokaisen oston tai maksun yhteydessä, joka sisältää veroa. Ja maksat, vaikka et edes käyttäisi terveyspalveluita lainkaan.

Kaikki edellä mainittu tuskin tuntuu muulta kuin turhalta valittamiselta, varsinkin, jos olet kohtuullisesti tai hyvin toimeen tuleva. Sinähän maksat yhteiseen hyvään, että esimerkiksi suomalaisella vähäosaisella olisi myös terveyspalvelut.

Nyt on kuitenkin pakko kysyä, että mitä mieltä olet seuraavasta?

Kyllä! Suomalaisella vähäosaisella on samat ”ilmaiset” terveyspalvelut, kuin sinulla hyvin toimeen tulevallakin. Mutta miettikää, esimerkiksi eläkeläiset, he maksavat pienistä jopa alle tonnin eläkkeistä samankokoiset laskut esimerkiksi terveyskeskusmaksuista. Heitä verotetaan myös pienistä eläkkeistä ja he maksavat jokaisen ruoka, ym ostoksen yhteydessä yhtä paljon veroa kuin sinäkin.  

Lisäkysymys, mitä mieltä olet seuraavasta?

Samaan aikaan maassamme on kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia, osa laittomasti ja osa turvapaikkaa hakemassa paremman elintason toivossa. Näille nykyhallituksemme myöntää ilmaiset terveyspalvelut ja ilmaisen toimeentulon. Hiljattain luin valtamediasta, kuinka Turkkilainen kaveri oli tullut Suomesta hakemaan turvapaikkaa ja nyt lomailee Turkissa, kun ei ole muuta tekemistä. Siis ihan oikeasti Turkissa, jonka aurinkorannoilla osa meistä hyväosaisista suomalaisistakin viettää lomiaan.

Minua ainakin hävettää, miten tässä maassa hoidetaan asioita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Niille joilla ei ole varaa maksaa terveydenhuoltomenoja, ne maksetaan Toimeentulotuesta. Tietysti olettaen että sitä hakee. Korvausprosentti on 100%.

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Aivan joo. Joku blogisti taisi hetki sitten kertoa, että muutkin voi saada alennuksia?

Pekka Pylkkönen

Oli miten oli, niin kauan kun ahneet sairaanhoitajat haluavat tienata toisten kärsimyksellä, ilmaisia terveyspalveluita on vaikea järjestää.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #3

Moni sairaanhoitaja on ammatissaan ainakin osin empatien vuoksi, ei rahan perässä. Ei se hoitajan (AMK, 3½v.) palkka niin kovin suuri kuitenkaan ole.
Ainakin minä muuten kirjoitin noista maksuista tässä ihan hiljattain.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #4

Sairaanhoitajat ovat kuitenkin terveydenhuoltojärjestelmän kallein osa. Heitä on niin paljon.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

Pitäisikö palkan siis määräytyä siten, että jos samalla nimikkeellä on moni töissä niin palkka olisi pienempi?

Esim. kaikille lääkeäreille 100.000.000 ja tuo jaettaisiin lääkäreiden kesken.

Sitten sama juttu niin hoitajille kuin siivoajille, talkkareille, jne.?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #6

Pakkohan sen on vaikuttaa. Jos veroja kerätään pienistä palkoista ja niin pitää elättää suurempi määrä korkeapalkkaisia, se ei vain olisi mahdollista.

Hoitajien pitäisi joko pystyä tekemään nykyiset työt vähemmällä väellä tai laskemaan palkkoja. Nyt he tienaavat ihmisten kärsimyksellä. Miettikää mitä sakkia.

Mervi Eskelinen Vastaus kommenttiin #8

Pekka, sairaanhoitajat eivät ole syyllisiä ihmisten kärsimyksiin vaan yrittävät auttaa kärsiviä ihmisiä.

Tarkoitat kirjoituksessasi, että sairaanhoitajia on liian paljon ja heidän palkka on liian suuri. Tuolla kommentilla luot itsestäsi ajattelemattomän miehen kuvan. Haluatko antaa itsestäsi tuollaisen mielikuvan?

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen Vastaus kommenttiin #3

Siis oikeasti Pekka, oletko sitä mieltä, että sairaanhoitajat ovat ahneita ja se on tässä asiassa isoin ongelma???

Lihava julkinen sektori sisältää toki paljon turhia virkoja, mutta todellakaan sairaanhoitajat eivät ole se ongelma, päinvastoin, heitä todellakin tarvitaan.

Ongelma on maamme ahne poliittinen eliitti. He ovat ajaneet maamme jamaan, jossa muuta maailmaa "parannetaan" kantaväestön kustannuksella siten, että kaikesta keinotellaan iso siivu eliitin taskuun.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #9

No eikös sairaudella rahastajia yleisesti kuulu pitää pahoina ihmisinä? Ja sairaanhoitajat ottavat isoimman siivun niin eivätkö he silloin ihan loogisesti ole niitä pahimpia ihmisiä?

Kun puhutaan maksuttomista palveluista, olisi varmaan ensin syytä käydä kysymässä että suostuvatko tekijät tekemään työtään maksutta.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

No onhan vaihtoehtoja esim.eurooppalaisissa terveysvakuutuksissa, alkaen 50€/kk, riippuen iästä. Itse maksan satasen, mutta kattaa lähes kaiken.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset