AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Maata riivaa riitely ja vastakkainasettelu

Yle kirjoittaa verkkosivuillaan ”Maata riivaa riitely ja vastakkainasettelu – kansalaiset katsovat Suomen nykymenoa huolissaan

Niin… siitä on tasan 100 vuotta kun viimeksi putsasimme rivejämme.

Sivistyneinä ihmisinä meidän olisi pitänyt ottaa edellisistä rähinöistä opiksi ja kyllähän se elämä Suomessa ainakin Kekkosen aikoihin siltä näyttikin. Aikanaan loimme itsellemme sivistyneet lait ja säännöt ja valvoimme niiden noudattamista.

Hyvinvoinnin huumassa Kekkosen ajan äijämeininki siirtyi historiaan ja vallankahvoihin näin nykyhetkestä katsottuna ujuttautui läpeensä kelvotonta porukkaa. Alkuun ahneuksista kiinnijääneitä politikkoja ymmärsi itse erota tehtävästään tai viimeistään kollegoidensa painostamana. Nykyhetkessä ahneus on kasvanut jo niin suureksi, että ahneuksista paljastuneet poliitikot puolustelevat jo ahneuksiaan ja kiinni jääneitä kollegoitaan.

”Hyvinvointivaltioomme” on rakentunut ahne eliitti, jonka maailmanlaajuinen eliitti on ottanut ohjaukseensa. Ryvettyneet poliitikot roikkuvat häpeilemättä ja jopa ilman kansan mandaattia maamme vallankahvoissa, jotta ahneus voisi jatkua. Eliitin ahneuksiin kyllästyneiltä äänekkäiltä kansalaisilta suljetaan jopa henkilöprofiileja sosiaalisesta mediasta.

Edellä mainitut asiat ovat tuoneet arkeemme riitelyn ja vastakkainasettelun. Riitely ja vastakkainasettelu kertoo siitä, että jokainen on joutunut pohtimaan nykytilannetta. Kaikki tiedostavat, että asiat on pielessä, nyt jopa politisoitunut Yleisradio artikkelissaan. Asia miksi riidellään, on yksinkertainen. Olemme tilanteessa, jossa toinen osapuoli maksaa ja toinen rahastaa. Ja vain pieni osa rahastetusta rahasta päätyy yhteiseen hyvään ja valtaosa keinotellaan rahastajien, eli eliitin taskuun.

Miten selviämme ilman verenvuodatusta näistä sisäisistä ongelmista? Tulossa on eduskuntavaalit. Nähtäväksi jää, yrittääkö maata johtaa edelleen sama eliitti vaalien jälkeen ja voidaanko näin kansaa edelleen syyttää tyhmästi äänestämisestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Esitit vakavan ja todellisen uhan. Eikä perusteluita valitettavasti puutu.

Vastakkainasettelulla syytetään niitä, jotka tekevät tärkeitä havaintoja yhteiskunnan eliitin puuhista.

Yksikään näistä poliitikoista ja median edustajista ei altista itseään mihinkään moderoimattomaan keskusteluun, jossa he joutuisivat oikeasti perustelemaan tekojaan ja kantojaan.

Syy on ymmärrettävä. He jäisivät pahasti alakynteen jutellessaan ihan vain monen rivikansalaisen kanssa. Se olisi noloa. Siksi kaikki julkiset paneelit ovat täynnä samoja naamoja, joiden jutut eivät muutu koskaan tai tuo mitään uutta esille.

He eivät sitten myöskään yllätä toisiaan argumenteillaan. Näytöskeskustelut ovat tällaisia näennäisväittelyitä Suomen mediassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLE on yksi vastakkainasetteluja kiihottava taho puolueellisessa viestinnässään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset