AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

SAULI NIINISTÖ

Vaalipölyn laskeuduttua muutama sana presidenttikisasta. Alkuun onnittelut Sauli Niinistölle isosta äänimäärästä. Onnittelut myös omalle suosikilleni Laura Huhtasaarelle, joka menestyi myös erinomaisesti presidenttikisassa. Toki toivoin ja uskoin Lauralle huomattavasti isompaakin äänisaalista, mutta kerron jäljempänä näkemyksiäni, miksi suomalaiset äänestivät näin.

Heti vaalin jälkeen Niinistöä on ylistetty valtavalla kansansuosiolla. No, eihän siinä mitään, tuolla äänimäärällä kannattajien on varakin hehkuttaa vaikka kuinka.

Itse osallistuin muutamaan Laura tukitapahtumaan eri puolilla itäsuomea. Noissa tapahtumissa pääsin keskustelemaan monenlaisten ihmisten kanssa. Vaikka kentällä ihmisten parissa olikin erittäin positiivinen Laura ilmiö yli puoluerajojen, oli silti Niinistölle aistittavissa jytky. En tietenkään voinut sitä ennen vaaleja sanoa kenellekään. Aistin Niinistön jytkyn siitä, kun niin useat eri puolueita kannattavat ihmiset kertoivat äänestävänsä Niinistöä samalla kun kehuivat upeaa Lauraa ja hänen esiintymistä vaalitenteissä. Kertoivat Lauran olevan vielä liian nuori presidentiksi ja että Laura on kuuden vuoden päästä Suomen presidentti.

Edellisistä ihmisten aidoista kannanotoista päätellen Niinistöllä ei ole niin suuri kansansuosio, mitä nyt annetaan ymmärtää. Äänimäärä Niinistöllä oli kiitettävä, mutta sen selittää muu asia kuin kansansuosio. Edellisissä vaaleissa, jossa Niinistö valittiin ensimmäiselle kaudelle, iso osa kansasta äänesti Niinistöä sen vuoksi, ettei parempaa ehdokasta ollut koko vaaleissa ja ettei Haavistosta tulisi presidentti. Kuuluin itsekin tähän kansanosaan. Nyt 2018 vaaleissa ihmisillä oli sama pelko kuin viime vaaleissa. Tolkun ihmiset eivät halunneet kokea uudestaan sitä häpeää, että Haavisto olisi toisella kierroksella.

Minua se ei häiritse, että Niinistöllä kerrotaan olevan valtava, jopa Kekkoseen verrattu kansansuosio. Puolustan artikkelillani tolkun suomalaisia, joilla oli niinkin pätevä syy äänestää Niinistöä, ettei Haavistoa haluta nähdä toisella kierroksella. Nyt kaikki kunnia Sauli Niinistön toiselle kaudelle, sillä kansa on puhunut. Seuraavaksi ottakaamme Suomi takaisin eduskuntavaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Kiitos, samaa mieltä, allekirjoitan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Äänestäjät myös halusivat lähes kautta kentän varmistaa Huhtasaaren jäämisen takamatkalle.

Nämä olivat PS:n kannalta eduskuntavaalien kuivaharjoittelua. PS ei ole enää yhden asian puolue. Asioita on nyt kolme: maahanmuuttovastaisuus, EU-vastaisuus ja vihapuhemyönteisyys. Nämä on nyt painetestattu jatkojalostusta varten.

Jos Huhtasaari on ehdolla kuuden vuoden kuluttua, nyt olisi aika laajentaa kokemuspiiriä ulkopolitiikassa. Rukousaamiaiset ja loma Sveitsissä eivät aivan riitä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Käsittämätön kommentti.

Misto tuo vihapuhemyönteisyys?
Kuka ja ketkä ovat saaneet kuula / lukea enemmän "vihapuhetta" kuin Perussuomalaiset? Ja se on kaiken lisäksi sallittua keneltä tahansa ilman mitään perusteluja. Kun kysytään että no mitä vihapuhetta niin tulee tyhjää.
Misto tuo maahanmuuttovastaisuus?
Sekoitat tahallasi maahnamuuton ja kontrolloimattoman pakolaisten tulon, pakolaisten joista suurin osa ei edes ole pakolaisia. Maahanmuuttoa ja maasta muuttoa on aina ollut ja tulee olemaan. Perussuomalaiset eivät ole millään muotoa maahnanmuuttoa vastaan, he ovat sitä vastaan että töänne tullaan ilman minkäänlaista kontrollia ja täysin väärillä perusteilla. Tämänhän voit lukea kaikista Perussuomalaisten kirjoituksista.
On ikävää että asioita tahallaan sekoitetaan ja vääristellään. Mutta näinhän se menee kun ei ole muuta.
EU-vastaisuus; mistä se?
Perussuomalaiset eivät ole EU-vastaisia, Perussuomalaiset ovat sitä vastaan että kansallisvaltiolita otetaan kaikki itsemääräämisoikeus pois ja kaikki valta keskitetään Brysseliin tai käytännössä Berliiniin. Perussuomalaiset ovat liittovaltiokehitystä vastaan. EU pitäisi säilyttää sellaisen kuin se alkujaan olikin eli kauppaliittona tai talousliittona, kuinka vain.

Siinä olet oikeassa että Laura Huhtasaaren ulkopoliittinen kokemus on lähes olematonta. Kokemusta tarvitaan mutta kaikille ei riitä kokemuskaan kun puhutaan politiikasta.
Hän on kuitenki oleskellut paljon Suomen ulkopuolella, USA:ssa, jossain Kauko-Idässä kouluprojektissa, sitten nämä Israel ym. Hän on siis hankkinut kokemusta siitä kuinka tullaan vieraiden kulttuurien kanssa toimeen ja se on hyvä pohja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos on käsittämätöntä, olen pahoillani, en voine auttaa.

Populisteilta kaikki voivat oppia jotakin. Olen oppinut käyttämään asioista niiden oikeita nimiä, näkemään juhlapuheiden ja sanahelinän taakse.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Presidentinvaalin tuloksen voi todellakin nähdä monelta kantilta! Jonkun mielestä saattoi Haaviston torjuminen hyvinkin olla se päätavoite. Useimmat vastasivat kuitenkin mielessään kysymykseen: annanko istuvalle presidentille mahdollisuuden jatkokauteen, jota hän tavoittelee?

Jos Niinistö ei olisi kelvannut, olisi äänestäjä joutunut/päässyt valitsemaan vaihtoehdon seitsemästä muusta ehdokkaasta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Milloin, missä ja miten Laura esitti vihapuhetta? Kova syytös. Perustelut!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tarkkuutta lukemiseen, Toimi Hyvä, niin luetun ýmmärtäminenkin voi parantua.

Jos joku on väittänyt Huhtasaaren vihapuhuvan, täytyy noita väitteitä etsiä jostakin muualta kuin tästä blogista tai kommenteista siihen.

Huhtasaari puolustaa sananvapauden nimissä myös vihapuhetta. Huhtasaari on vihapuhemyönteinen vaikka ei itse vihapuhuisikaan. Siinä syytös ja perustelut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset