SAULI NIINISTÖ

Vaalipölyn laskeuduttua muutama sana presidenttikisasta. Alkuun onnittelut Sauli Niinistölle isosta äänimäärästä. Onnittelut myös omalle suosikilleni Laura Huhtasaarelle, joka menestyi myös erinomaisesti presidenttikisassa. Toki toivoin ja uskoin Lauralle huomattavasti isompaakin äänisaalista, mutta kerron jäljempänä näkemyksiäni, miksi suomalaiset äänestivät näin.

Heti vaalin jälkeen Niinistöä on ylistetty valtavalla kansansuosiolla. No, eihän siinä mitään, tuolla äänimäärällä kannattajien on varakin hehkuttaa vaikka kuinka.

Itse osallistuin muutamaan Laura tukitapahtumaan eri puolilla itäsuomea. Noissa tapahtumissa pääsin keskustelemaan monenlaisten ihmisten kanssa. Vaikka kentällä ihmisten parissa olikin erittäin positiivinen Laura ilmiö yli puoluerajojen, oli silti Niinistölle aistittavissa jytky. En tietenkään voinut sitä ennen vaaleja sanoa kenellekään. Aistin Niinistön jytkyn siitä, kun niin useat eri puolueita kannattavat ihmiset kertoivat äänestävänsä Niinistöä samalla kun kehuivat upeaa Lauraa ja hänen esiintymistä vaalitenteissä. Kertoivat Lauran olevan vielä liian nuori presidentiksi ja että Laura on kuuden vuoden päästä Suomen presidentti.

Edellisistä ihmisten aidoista kannanotoista päätellen Niinistöllä ei ole niin suuri kansansuosio, mitä nyt annetaan ymmärtää. Äänimäärä Niinistöllä oli kiitettävä, mutta sen selittää muu asia kuin kansansuosio. Edellisissä vaaleissa, jossa Niinistö valittiin ensimmäiselle kaudelle, iso osa kansasta äänesti Niinistöä sen vuoksi, ettei parempaa ehdokasta ollut koko vaaleissa ja ettei Haavistosta tulisi presidentti. Kuuluin itsekin tähän kansanosaan. Nyt 2018 vaaleissa ihmisillä oli sama pelko kuin viime vaaleissa. Tolkun ihmiset eivät halunneet kokea uudestaan sitä häpeää, että Haavisto olisi toisella kierroksella.

Minua se ei häiritse, että Niinistöllä kerrotaan olevan valtava, jopa Kekkoseen verrattu kansansuosio. Puolustan artikkelillani tolkun suomalaisia, joilla oli niinkin pätevä syy äänestää Niinistöä, ettei Haavistoa haluta nähdä toisella kierroksella. Nyt kaikki kunnia Sauli Niinistön toiselle kaudelle, sillä kansa on puhunut. Seuraavaksi ottakaamme Suomi takaisin eduskuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu