Facebook vs sananvapaus

Facebook antoi allekirjoittaneelle 24 tunnin julkaisukiellon. Julkaisukielto tuli jostain vanhasta päivityksestäni. Jokin aika sitten sain myös varoituksen, kun olin vuosi sitten jakanut Iltalehden uutisen, jonka otsikossa luki "112:een soittanut mies tyrmistyi – päivystäjä puhui "neekereistä"". Varoitus tuli siitä, kun olin tuolle jaolle kirjoittanut saatetekstiksi ”Mies? Mikä se sellainen mies on, joka "neekeri" sanasta tyrmistyy..”. Ilmeisesti lisää julkaisukieltoja on luvassa, kun vain facebook ehtii kiireiltään tutkimaan seinäni historiasta enemmän näitä vastaavia humoristisia päivityksiä. Onko kaupallisella facebookilla vara toimia näin?

En pidä ongelmana kirjoittaa asioita siihen muotoon, että ne menee lukijoille perille ilman tiettyjä sanojakin, mutta tuohonkin facebook on jo puuttunut ja alkanut jakamaan julkaisukieltoja ihmisille pelkästään tietystä aiheesta kirjoittamisesta. Tämä on synnyttänyt jo VK:n, eli venäläisen sosiaalisen sivuston puolelle tuhatpäisen suomalaisyhteisön.

Sananvapauttamme yritetään rajoittaa monenlaisin keinoin. Naurettavinta on ”vihapuheesta” tuomitseminen. Jos sanot totuuksia tietyistä aiheista, sananvapautesi kyseenalaistetaan ”vihapuheeseen” vedoten. Kun ”natsikortin” teho on hiipunut sen suunnattoman käytön vaikutuksesta, luotiin rinnalle ”vihapuhekortti”. Sellainen ”vihapuhe” sananvapauttamme rajoittaville kulttuurimarxisteille kuitenkin kelpaa, että haukutaan suomalaisia, suomalaista kulttuuria, isänmaatamme, uskontoamme, perinteitämme, jne. Tuolle ”vihapuheelle” oikein hurrataan, varsinkin jos teet sen sateenkaarilipun takaa.

Tsekkien vaalit viimeisimpänä antaa kuitenkin uskoa ja toivoa maailman kääntymisestä järjen tielle.

Linkki Iltalehden uutiseen, jonka jakaminen saatetekstillä johti varoitukseen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092222354821_uu.shtml

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu