AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Maahanmuuttaja on täysin eri asia kuin pakolainen…

Osallistuin Juvan kunnan talousarvioseminaariin. Seminaarissa kunnan talouteen liittyviä lukemia esitteli useat virkaihmiset vuorollaan. Seminaarin jälkeen uutena valtuutettuna jäin miettimään, onko kunnan virkaatekevien ymmärrys tietyissä asioissa todellakin näin pielessä. Kaikilta järkeviltäkin puheilta menee uskottavuus, kun tietyistä asioista ei puhuta oikeilla nimillä tai termeillä.

Viittaan sanaan maahanmuutto. Maahanmuutto sanaa virkaihmiset käyttävät talousarvioissakin, kun puhuvat kuluista, jotka liittyvät kuntaan tuotuihin pakolaisiin. Maahanmuutto sanaa viljellään avoimesti ja se seisoo esitettävissä kalvoissakin. Kyllä minä tiedän, että kyseisillä lukemilla tarkoitetaan juuri pakolaisten elättämiseen, kotouttamiseen, kouluttamiseen jne. tarkoitettuja kuluja. Eikä siinä mitään, mutta miksi tuo kaikki pitää ujuttaa ”maahanmuutto” sanan alle?

Minä en nyt kritisoi sitä, että onko oikein elättää maassamme velkarahalla pakolaisia, enkä ota nyt siihen kantaa, olisiko viisaampaa auttaa pakolaisia kohdemaassaan tai lähellä niitä leireillä, jos meillä vain varaa on. Minä kritisoin nyt sitä, että puhukaa virkaihmiset asioista oikeilla nimillä. Pakolainen on pakolainen ja turvapaikanhakija on turvapaikanhakija, eikä ne muutu maahanmuuttajaksi vaikka voissa paistaisi. Se, että valtamedia puhuu kaikista maahantunkeutujista maahanmuuttaja nimellä, ei ole virkamiehen peruste puhua niin. Kyseenalainen valtamedia sekoittaa tarkoituksella maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat keskenään, päästäkseen leimaamaan löysää pakolaispolitiikkaa kritisoivat maahanmuuttovastaisiksi.

Sitä paitsi, täällä Juvallakin on ihan oikeasti oikeita maahanmuuttajia. Niitä on muuttanut meille Virosta, Venäjältä ja ties mistä. Heistä suurin osa tekee töitä yksityisellä sektorilla tai toimivat yrittäjinä. He maksavat veronsa suomeen ja he ovat niitä nettomaksajia, jotka maksavat teidän virkaatekevienkin toimeentulon. Eivät he saa, eikä tarvitse kotouttamiseen senttiäkään, he tulevat toimeen omillaan. Te virkaihmiset väärillä termeillä puhuessa annatte ymmärtää, että puhutte maahanmuuttajiin kohdistuvista lukemista, vaikka tarkoitatte pakolaisiin kohdistuvia kuluja. En tiedä teettekö sitä tahallisesti vai ymmärryksen puutteen vuoksi.

Maahanmuuton tarkoitus on, että siitä hyötyvät molemmat osapuolet, niin maahanmuuttaja kuin maa, johon maahanmuuttaja on muuttamassa. Maahanmuutto tapahtuu aina laillisesti ja sen perusteena on tulla itse toimeen maassa johon muutetaan, eikä tulla elätettäväksi muutettavaan maahan. Ei sekoiteta maahanmuuttajia pakolaisiin tai turvapaikanhakijoihin, ne ovat täysin eri asioita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Marko Parkkola

Suvaitsevaisto, kulttuurimarxistit ja matubisneksellä tienaavat tykkäävät sekottaa käsitteitä aina miten se kulloisessakin tilanteessa sopii.

Jos esimerkiksi puhutaan turhapaikanhakijoiden (heidätkin pitäisi eritellä vielä oikeista turvapaikanhakijoista) tuomista haitoista ja joku vaatii rajoja kiinni, kääntyy puhe heti sulkeutuneeseen yhteiskuntaan, jossa ei suvaita yhtäkään vierasmaalaista. Tällöin suvaitsevaisto ottaa kuvioon mukaan jopa turistit. Muodikasta on viitata myös Pohjois-Koreaan tässä yhteydessä, ikään kuin Pohjois-Korealaiset olisivat niin pahoja ihmisiä, että heitä saisi esittää alentavassa valossa.

Ei näiltä hörhöiltä keinot lopu kesken, eikä heitä haittaa sellaiset asiat kuin kognitiivinen dissonanssi tai järki ylipäätänsä.

Kaj Granlund

Mitä suurempi vale, sitä helpommin siihen uskotaan.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Näin juuri. Asiat sekoitetaan tahallisesti.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielenkiintoinen kirjoitus, jota vasten voi vaikka lukea seuraavan jutun.

https://www.suomenuutiset.fi/laura-huhtasaari-saiv...

Siitä yksi kappale lainattuna.
"Samalla kun maahanmuutosta koituu julkiselle taloudelle valtavat kustannukset, osa suomalaisista hyötyy siitä ja kannattaa nykypolitiikan jatkamista oman etunsa vuoksi."

Tai vaikka tämän https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-var...

Itse asiasta olen blogistin kanssa samaa mieltä että tietyt tahot erittäin usein käyttävät sanaa maahanmuuttaja kun tarkoittavat turvapaikanhakijoita.

Väinö Hirvelä

Poliittinen korrektius on kuin spider wasp joka pistää uhriaan ja paralysoiden tämän ja johdattaa sitten surman suuhun. Yksi konkreettinen asia mihin poliittinen korrektius pyrkii ja johtaa on sanojen uudelleen määrittely.

Sanat määriltellään uusin, niin että ne palvelevat paremmin puna vihreitä tarkoitusperiä ja agendia.

Tämä voidaan nähdä jopa median yleisessä ohjeituksessa missä terroristi on korvattu "yksinänen susi" termillä ja muita vastaavia lievennyksiä käytetään.

Systemaattisesti se pyrkii muokkaamaan niin, että sana laiton/paperiton joka on negatiivinen korvattaisiin maahanmuuttaja tai muu vastaava neutraalimpi ja positiivisempi termi näin tahallaan tosiaan sekoitetaan keskustelua ja pyirtään vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin ja loppuviimeksi luokitteleaman vihapuheeksi kaikki erkaneminen tästä tavasta.

Käyttäjän MarkkuKemppainen kuva
Markku Kemppainen

No onhan tuo ihan järkyttävän kamalaa. Mutta jos on kunnanvaltuutettu ja ymmärtää asian niin mitä tuosta itkemään ja valittamaan koko maailmalle. Me muut emme siitä päätä, sinä olet siellä päättämässä. Vai ovatko päättäjätkin jo näin kädettömiä, vaikka olette luvanneet hoitaa asiat kuntoon, ettekä sitten niitä ymmärräkään?

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen

Markku,
Minulla on tuolla valtuustossa yksi ääni ja tiedän, että meitä samaa mieltä olevia siellä on ainakin kolme, sillä mandaatilla vaikutamme päätöksenteossa. Jos minä saisin päättää, jotkin asiat olisivat varmasti kunnassa toisin. Asioihin voi vaikuttaa myös näin, eli nostaa epäkohtia koko maailmalle luettavaksi. Onhan tämä avautumiseni nostattanut tunteita pintaan jo aika monella, sillä onhan kirjoitustani jaettu jo tähän mennessä facebookissakin 500 kertaa. Se virkaihminen tai päättäjä, joka artikkelin luettuaan jatkaa vielä väärillä termeillä puhelua kyseisistä asioista, joko tekee sitä tahallaan tai hänen ymmärrys on kyseenalainen. En tiedä toteutuuko vanha viisaus ”se älähtää johon kapula kalahtaa”, kun sinä Markku tulet itkemään ja valittamaan artikkelini kommenttiosiolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset