AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Huoneentauluilla yritetään alistaa kuntapolitiikassa

Juvan kunnanvaltuusto kokoontui eilen ja esityslistalla oli ”huoneentaulun” hyväksyminen. Eli kyseessä on taulu, johon on kirjattu monenlaista liirum laarumia yhteiseksi pelisäännöksi istuvalle valtuustolle valtuustokaudeksi. Taulu ei tietenkään asetu kuntalain, eikä minkään muidenkaan lakien yläpuolelle, vaikka valtuuston puheenjohtaja mainitsikin sen SITOVAN valtuutetut noudattamaan taulua koko valtuustokauden. Erikoista on, että tätä ”sitovaa” taulua laatimaan ja viimeistelemään ei ole kutsuttu kaikkia valtuustoryhmiä tai niiden edustajia. Kuuleman mukaan joissain muissakin etelä savon kunnissa on vastaava taulukäytäntö.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä Juvalla kokoontui ennen kyseistä valtuustokokousta. Kävimme ehdotetun huoneentaulun läpi ja totesimme yksimielisesti, että teemme vastaesityksen. Vastaesityksessä esitimme huoneentaulun asettamista edelleen työstettäväksi, että olisimme saaneet sen neuvoteltua lähemmäksi meidän arvojamme. Taulun hyväksyminen sellaisenaan meni äänestykseen. Äänestyksessä taulu nuijittiin voimaan ja näin sitä sitoutui noudattamaan kaikki muut paitsi perussuomalaiset valtuutetut.

Tässä kyseinen huoneentaulu: http://dynasty.juva.fi/Dynastia/kokous/20171875-9-1.PDF

Huoneentaulun kynnyskysymykseksi perussuomalaisille nousi sanavapautta rajoittava kohta, jota lainaan tässä seuraavana.

”8. Asiallisen ja reilun somen säännöt

- Kuntalaki 69§

- Sähköisessä viestinnässä

  • otetaan huomioon kunnan arvopohja ja sitä koskevat linjaukset
  • esitetyt mielipiteet eivät voi olla ristiriidassa yhteisen arvopohjan kanssa
  • kaikkien tulee kunnioittaa toisten ihmisarvoa, yksityisyyttä ja oikeuksia
  • rasististen ja loukkaavien tai kunnan mainetta tahraavien viestienlähettäminen/välittäminen ei ole sopivaa
  • olet valtuutettu 24/7, et pääse siitä irti edes vapaa-ajan keskusteluissa”

Minulle jäi edellä lainatusta epäselväksi, kuka määrittää kunnan arvopohjan ja sitä koskevat linjaukset. Minun mielestä asiallisissa ja reiluissa some säännöissä kunnioitetaan lakia, joka takaa meille kaikille sananvapauden. Sanavapautta on se, että mielipiteesi voi olla ristiriidassa jonkun tahon määrittämän arvopohjan kanssa.

Mielestäni on myös ala-arvoista ujuttaa huoneentauluun niinkin kulunut sana kuin ”rasismi”, joka on vähintäänkin yhtä kulunut nykypäivänä kuin ”vittu” sanalla haistattelu. Mielestäni ainut rasismi, mihin suomessa törmää, kohdistuu meihin kantasuomalaisiin ja siihen syyllistyy parhaillaan jopa hallituksemme. Suomalaiset ovat alkuperäiskansa ja todella pieni vähemmistö koko maailmassa. Me olemme ihmiskunnassa vähintäänkin yhtä uhanalaisia, kuin eläinkunnassa suojeltu saimaan norppa. Silti hallituksemme maksattaa yhdellä kolmasosalla kansalaisista (nettomaksajat) oman porsastelunsa lisäksi vielä ylikansoittuneista kehitysmaista tulevien elintasopakolaisten elämisen, välittämättä vähääkään vähäosaisten kantasuomalaisten elintasosta. Oman uhanalaisen kansamme vähäosaiset jonottavat leipäjonoissa samaan aikaan, kun ylikansoittuneista maista tulleet elintasopakolaiset vaativat lisää diskorahaa ja valittavat saamansa ilmaisen ruuan laadusta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Juvan huoneentauluun kirjattu arvopohjaa koskeva ristitiita otettiin valtuustossa selkeästi jopa esimerkein esille. Ketään valtuutettua ei voida sitouttaa muodostamaan näkemyksiään "yleisen" tai kunnan määrittelemättömän arvopohjan kanssa. Jokainen valtuutettuhan kantaa oman äänestäjäkuntansa arvopohjaa. Ristiriita vain syvenee, kun huoneentaulu toisaalla vielä toteaa, että valtuutettu on vastuussa äänestäjilleen.
Meille tuli juuri Ruotsista esimerkki, jossa Ruotsin kristillis-sosiaalisesta arvopohjasta eriytynyt uskonsuunta aikoo muodostaaa poliittisen puolueen. Länsidemokratian mukaan tähän on myös oikeus poliittisesta stereotypiasta poikkeavilla yhteisöillä ja puolueilla, oman arvopohjaisen politiikan harjoittamiseen olemassa olevien lakien puitteissa.
Sitten on kokonaan toinen asia mitkä yhteiskunnalliset toimet ovat tähän johtaneet, ja millaiseksi yhteiskunta muuttuu seuraavina vuosina.

Edellä mainitusta syystä pidän kyseistä Juvan huoneentaulua laittomana.
Kun Sipilä piti salaiseksi luokitellun kokouksen somen ruoskimiseksi ja haittamaahanmuuttoa koskevan keskustelun hillitsemiseksi, en voi mitenkään välttyä ajatukselta, että sama paimentaminen on kaikessa hiljaisuudessa valutettu kuntien hallintoon ja niiden päätöselimiin saakka.
Juvan lakia uhmaten:
Reijo Paunonen
valtuutettu (Ps)

Marko Parkkola

Ja vielä väitetään ettei muissa puolueissa olisi fasismia. Pitäisikö taululle vielä kirjata ein volke, ein reich, ein bürgermeister.

Toimituksen poiminnat