AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Vapaa liikkuvuus rikollisten etuoikeus?

Allekirjoittanut järjesti yrityksellään viime heinäkuun alussa viisi päivää kestävän voimanoston EM kilpailun Vantaalla. Kilpailuun osallistui noin 400 kilpailijaa 22:sta maasta. Vaikka kyseessä olikin euroopanmestaruuskilpailu, oli  lajiliitto (WPC) antanut muutamalle Euroopan ulkopuoliselle maalle oikeuden osallistua tapahtumaamme. Euroopan ulkopuolelta kilpailijoita tuli Azerbaidzanista, Iranista ja Israelista. Saadaksemme laillisesti näiden maiden kilpailijat tapahtumaan, lähetimme jokaiselle kyseisistä maista tulleille, sekä myös Venäläisille ja Ukrainalaisille virallisen kutsun heidän passitietoineen. Tämän jälkeen he hakivat viisumia Suomen kisamatkaa varten. Kun he saapuivat Suomen raja-asemalle heidän passeihin merkattiin viimeinen poistumispäivä Suomesta lain mukaisesti. Nämä vieraat tulivat omilla kustannuksellaan kuluttamaan ja asumaan kilpailun ajaksi maahamme ja jotkut jopa jäivät pitemmäksikin aikaan lain puitteissa katselemaan maamme nähtävyyksiä. Näin maamme toimii, kun on kysymys rehellisistä vieraista maassamme. Vieraista, jotka kunnioittavat maatamme, kulttuuriamme ja lakejamme. Näin maamme kuuluukin toimia, siitä pisteet Suomelle.

Edellä mainitsemastani tapahtumasta on kulunut aikaa nyt reilu kuukausi. Turun terroritapahtumien jälkeen mieltä vaivaa kysymys. Onko vapaa liikkuvuus rikollisten etuoikeus? Turvapaikkaa haeskelevia nuoria miehiä lähtöisin turvallisista ja vähemmän turvallisista maista vaeltaa pitkin Eurooppaa ilman papereita ja osa väärennetyillä papereilla. Jo maalaisjärki sanoo, että sellainen henkilö vieraassa maassa, jolla ei ole todistaa henkilöllisyyttä, on kyseenalainen ja maassa kyseenalaisesti. Sellaisen henkilön ei saa antaa kulkea vapaasti, ennen kuin hänen henkilöllisyys on todettu ja että hänelle on todettu laillisesti liikkuminen maassa. Paperittomaan tai laittomasti maassa olevaan henkilöön pitää suhtautua aina vakavasti. Kuka ei mistään muusta kuin rikollisesta syystä kulkisi ilman lupaa tai ilman henkilötodistusta vieraassa maassa, ei kukaan. Näin on ajateltava jo turvallisuus syistä. Ajatelkaa itsemme tilanteessa jossa esimerkiksi olisimme maamme ulkopuolella hukanneet henkilöllisyystodistuksen. Meidän on ensitilassa hakeuduttava viranomaisten pakeille hakemaan uusi henkilötodistus hävinneen tilalle, muussa tapauksessa meillä on jotain salattavaa. Ajatelkaa myös itsenne tilanteeseen vieraassa maassa, jossa viranomaiset kieltävät maassa olosi. Kuvitteletteko te pystyvänne jäämään kyseiseen maahan uhmaten sen lakeja ja mahdollisesti jopa leiriytymään sen maan toreille.

Minä olen sitä mieltä, että pahimmat rikolliset maassamme ovat ääriglobaaleja, jotka ovat asettaneet itsensä lakiemme yläpuolelle. Erittäin vaarallisiksi heidät tekee se, että heillä on lailliset Suomen paperit ja heitä on maan päättävissä elimissä, sekä valtamediassa. Röyhkeimmät heistä tienaavat sillä, että kehitysmaista liikkeelle lähteneet rikolliset on päästetty laittomasti elätettäväksemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Olen hyvin pitkälle samaa mieltä. Viimeinen kappale on aika kova statement, mutta osittain komppaan sitäkin. Koko-maailman-pelastamis-missio tuottaa valtavia kustannuksia maallemme ja nyt se on alkanut aiheuttaa myös surua.

Rane Ovaska

Todella hyvä kirjoitus tästä erittäin vakavasta asiasta ,josta koko länsimainen yhteiskunta järjestelmä kärsii. Politiikot sekä viranomaiset ovat täysin epäonnistuneet tehtävässään turvata omien kansalaistensa elinolot. Koko pakolaistouhu on aivan käsittämätöntä lepsuilua ja omaan pussiin pelaamista,ei mitään väliä kunhan itselle saa käärittyä rahaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse en ole koskaan ollut ns vapaan liikkuvuuden kannalla. Jo 90-luvulla kyseenalaistin sen, mutta aina löytyi näitä herroja ja hidalgoja joiden mielestä juuri hänen pitää päästä ostamaan Virosta vapaasti viinaa.
Rajatarkastukset ovat hyvä asia.

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen

Minä en kyllä näe siinä mitään ongelmaa jos Virossa käy ostoksilla tai jos Virolainen käy meillä ostoksilla. Se poikii ongelmia, jos rajoilla ei ole mitään kontrollia, eikä tiedetä ketä rajan yli kulkee. Mielestäni niillä kellä on oikeus kulkea rajan yli, voivat siitä kulkea, kun heiltä zekataan henkilöllisyys, asia on ok. Ne ketkä yrittää kulkea ilman lupaa ja oikeuksia rajan yli, ne pitää pysäyttää.

Jos taas halutaan rajoittaa halvemman viinan ostoa Virosta, täytyy meidän tiputtaa viinaveroa. Sitä kautta se viinan osto siirtyy Virosta Alkoon. Niin yksinkertaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset