AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Hallituspuolueiden viisaus piilossa oppositiossa

Iltalehti kirjoittaa: "Pääministeri Juha Sipilä (kesk) syyttää kansanedustajia "väärästä todistuksesta", mutta syyllistyy itse samaan, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala."

”Sipilä jätti kuitenkin kertomatta Kultarannan presidentti- ja mediatapaamisen peruuntumisen todellisen syyn eli sen, että presidentti Niinistöllä oli hänen kanssaan eriävä mielipide hallituksen hajottamisen tarpeellisuudesta.

Niinistön mukaan kansanvallan ja parlamentarismin kannalta pääministeri Sipilä olisi voinut tuona kesäkuisena tiistaina toimia toisin, eli jättää hallituksen eronpyynnön.”

 

Hyvät kansalaiset, te ja me jotka viime eduskuntavaaleissa äänestimme puolueemme hallitukseen. On täysin hyväksyttävää, että nyt tuntuu pahalta. Luotimme vaalituloksen jälkeen syntyneeseen hallitukseen, tilanteessa jossa maamme asiat olivat retuperällä. On täysin hyväksyttävää, että olemme nyt vihaisia. Nykyisen hallituksen toiminta on vienyt maamme asioita entistä enemmän retuperälle, joka on heikentänyt luottamustamme politikkoja kohtaan entisestään. Monen mielessä vihan ja turvattomuuden keskellä muhii kysymys, voiko enää mihinkään luottaa.

Jokaisessa puolueessa on valtaapitävät ja oppositio. Jokaisella puolueella on vaaliohjelma, jolla kalastellaan äänestäjiä. Vaaliohjelmat yleensä kuulostavat hyvältä äänestäjistä ja niiden pohjalta valmistellaan hallitusohjelma yhdessä niiden puolueiden kesken jotka pääsevät KANSALAISTEN MANDAATILLA rakentamaan hallituksen. Vaaliohjelmilla tai hallitusohjelmalla ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, jos puolueita ja hallitusta johtaa porukka, joka on valmis pyyhkimään hanuria ohjelmalla oman tai puolueensa edun tavoittelussa. Meillä on nyt tuore esimerkki, kun perussuomalaiset puolueessa valta vaihtui rehellisille. Samassa rytäkässä paljastui myös kahden nyt hallituksessa jatkavan puolueen ahneus ja oman edun tavoittelu. Keskustan ja kokoomuksen valtaapitävät yrittävät roikkua maan vallankahvoissa säilyttäen perussuomalaisista loikanneen porukan hallituksessa ja ministerien palleilla, vaikka viimeisimmän gallupinkin mukaan kyseisten ”uuvattien” kannatus oli vain 0,7%.

Keskustapuolueessa oleva oppositio on ollut tapetilla jo kauemmin Paavo Väyrysen ansiosta. Pääministeri Sipilä kahden vuoden toimillaan vahvistaa ja sinetöi sen, että keskustan viisaus on kokonaisuudessaan puolueen oppositiossa. Kokoomuksen viisaus ja ymmärrys on myös oppositiossa piilossa päätöksenteolta. Tästä Ben Zyskowicz on hyvä esimerkki. Aika moni nykyistä perussuomalaistenkin johtoa arvostava allekirjoittaa Benin mielipiteet koskien esimerkiksi laittomasti maassa olevia henkilöitä.

Kokoomusta ja keskustaa yhdistää vahvasti se, että molempien puolueiden oppositiossa oleva viisaus ja ymmärrys jää ahneiden valtaapitävien jalkoihin. Mitään merkkejä ei ole siitä, että kummassakaan puolueessa olisi tapahtumassa kyseisenlaista vallanvaihtoa, mitä perussuomalaisissa tapahtui. Tämän vuoksi ja ottaen huomioon mitä vasemmistolla on tarjottavana, perussuomalaiset puolue on tulevissa vaaleissa ainut vaihtoehto, jota äänestämällä maan asiat saadaan paremmalle tolalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Allekirjoitan , Fil.tri Keijo Korhosen tukimiehenä vuoden 1994 vaaleissa....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset