AnoTurtiainen Tyytyväisyys jarruttaa kehitystä.

Kirjoitusoikeus US verkkolehdessä

Uusi Suomi palautti allekirjoittaneelle kirjoitusoikeuden kuluneella viikolla. Kiitos tästä ylläpidolle. 23 syyskuuta 2016 alkanut kirjoituskielto kesti hieman vajaa puoli vuotta. Kirjoitusoikeutta sain hakea takasin jo ensimmäisen kuukauden jälkeen. Kirjoitusoikeushakemukseni johtivat uusiin ilmoituksiin hakea jälleen kuukauden päästä oikeutta uudelleen. Muutaman kuukauden jälkeen kirjoitusoikeushakemuksiini ei enää vastailtu. Edeltävällä viikolla saamani tieto kirjoitusoikeuteni palautumisesta on todiste siitä, että meillä on vielä jonkin tasoinen sananvapaus. Hyvä niin, vaikka samaan aikaan sananvapautta puolustavalle MV median omistajalle ja päätoimittajalle Ilja Janitskinille on iltalehden mukaan tulossa kansainvälinen etsintäkuulutus.

Kirjoituskieltoni aikana on maailmalla tapahtunut paljon. Olin marraskuussa USA:ssa kun amerikkalaiset leipoivat Trumpista presidentin. Tämä oli iso ja odotettu voitto kansallismielisille ihmisille ympäri maailman. Kansallismielinen itänaapurimmekin helpottui ja Trumpin myötä sotilaalliset jännitteet Venäjän ja USA:n väliltä laimenivat. Euroopassa on niitetty monikulttuurisen ja globaalin maailmankatsomuksen satoa terrorismin merkeissä. Länsinaapurimme Ruotsikin voi huonosti monikulttuurisista ongelmista johtuen, jopa niin huonosti, että USA:n presidenttikin on maininnut Ruotsin ongelmista puheissaan. Ranskassa kansallismielinen Marine Le Pen on nousemassa vahvasti presidentiksi.

Meillä täällä Suomessa kansallismielisyys on noussut myös kohisten viimeisen puolen vuoden aikana. Kesäkuussa olevia perussuomalaisten puheenjohtajavaaleja ja sen tulosta odottaa jo koko kansa yli puoluerajojen. Tuleviin kunnallisvaaleihin oli ehdokastunkua vain perussuomalaisten riveihin, jos ei huomioida punavihreää kaaosta Helsingissä. Lähdin itsekin kuntavaaliehdokkaaksi Juvalla, jossa perussuomalaisten ehdokasluetteloon tuli edellisistä kuntavaaleista lisäystä 33%. Vihreät jäivät Juvalla kokonaan pois vaaleista ja muut valtapuolueet kärsivät ehdokaspulasta. Kansallismielisyyden nousu on seurausta siitä, että ihmisillä on terve huoli ennen kaikkea turvallisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Se, että joudut anomaan kirjoitusoikeutta Uuteen Suomeen ei liity mitenkään sananvapauteen vaan että siinä yksityinen palveluntarjoaja on kiinnostunut pitämään huolta kirjoitusten yleisestä tasosta. Minusta on aivan helkkarin hienoa, että täällä ylläpito huolehtii siitä että kirjoittajat ovat oikeita tunnistettavia henkilöitä jotka kykenevät kantamaan vastuuta, ja että kirjoituksilta edellytetään asiallisuutta.

Ei pidä kuvitella että verkkolehden blogialustat syntyvät ilmaiseksi taikaseinästä. Yrittäjällä on oikeus myös kieltäytyä kirjoittajista tai sisällöllisestä roskasta. Roska karkoittaa asialliset kirjoittajat.

Myöskään Ilja Janitskinin tapaus ei ole sananvapauskysymys vaikka hän niin mielellään hyväuskoisille asian esittää vaan hän on tasan tarkkaan yhtä velvollinen saapumaan kuulusteluihin kuin kaikki muutkin kuolevaiset. Koko tämä poliisin pakoilu on hänelle vain sarja julkisuustemppuja joka maksetaan meidän veronmaksajien pussista.

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen

Kyllä tässä on oltu ihan tunnistettava oikea henkilö ja vastuuni olen kantanut.

Kirjoitukset jotka poistettiin ja joiden vuoksi sain kirjoituskiellon, sisälsi totuuksia, joita haluttiin pitää piilossa, ei sen kummempaa. Ja kyllä US rajoitti minun sanavapauttani, vaikka kaupallisena mediana sai sen tehdäkin. Tunnen sellaisiakin ihmisiä jotka ovat kanssani asioista eri mieltä, mutta kykenevät silti hyväksymään sen, että voin olla julkisesti sitä mieltä mitä haluan. Mitä asiallisuuteen tulee, jokainen määrittelee asiallisuuden itse, niin myös US. Joku saattaa pitää kommentointiasikin johon nyt vastaan asiattomana. Minulle se on kuitenkin vain mielipiteesi ja siihen mielestäni pitää olla jokaisella oikeus, myös sinulla.

Ikävistä totuuksista olen halunnut kirjoittaa ja sitä kautta vaikuttaa, että ihmiset heräisi kehittämään yhteiskuntaamme oikeaan suuntaan. Liian kauan on menty liikaa mielestäni vasemmalle. Katson, että olen onnistunut vaikuttamaan yleiseen ilmapiiriin mielipiteilläni, sillä kansallismielisyys on nousussa. Minun mielipiteet eivät ole muuttuneet ja jatkossakin tulen jakamaan mielipiteitäni. US on kaupallinen media, joka on varmasti huomioinut liikevaihdossaan, että linjaa on muutettava. Miksi US muuten haluaisi minun enää jatkaa kirjoittelua, jos se ei olisi heidän bisnekselle hyväksi. Parasta kirjoitustani on jaettu noin 2000 kertaa sosiaaliseen mediaan.

Ilja Janitskin tapaus on nimenomaan sananvapaus kysymys. Ei oikeusvaltiossa noilla rikoksilla mistä Janitskinia epäillään, voida vangita pelkkiä kuulusteluja varten. Jokainen sen ymmärtää, kaikki eivät vain halua sitä ymmärtää. Eikä Ilja ole tästä tehnyt julkisuustemppua vaan vastapuoli sen on Iljan eduksi tehnyt ja vastapuoli nimenomaan aiheuttaa näitä turhia kuluja yhteiskunnalle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin se on. Kun sananvapaudesta puhuu tai kirjoittaa, on syytä ihan ensimmäiseksi selvittää itselleen, mitä se tarkoittaa. Ettei paasaa ihan puuta heinää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Tuleviin kunnallisvaaleihin oli ehdokastunkua vain perussuomalaisten riveihin..."

Persut oli ainoita, mitä radiomainoksilla yrittivät saada ehdokkaita ja silti jättivät järjestäin vajaat ehdokaslistat. :D

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja kuitenkin persut toimi jo täysin ristiriitaisesti mainospuheisiinsa nähden ennen vaaleja. Ei ihan nappiin mennyt..

Tosin jos mainospuheessa sanotaan sellaista mitä ei kuulemma Suomessa saa sanoa,niin miten ihmeessä sitä voi päästä radiomainoksessa toitottamaan. Se meni sitten taas ihan nappiin...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kärsämäellä tunku helpotti huomattavasti, sillä viimevaaleissa oli 26 ehdokasta ja nyt seitsemän.
Vasemmistoliitolla on ehdokasmäärä pysynyt täysin samana. eli ei ehdokkaita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tänäänkin täällä US:n Puheenvuorossa on luettavissa useita blogikirjoituksia, jotka on julkaistu ainoastaan sen vuoksi, että ne on lähetetty julkaistaviksi.

Kyseiset blogit olisi aivan yhtä hyvin voitu jättää julkaisematta puuttumatta mitenkään blogistien sananvapauteen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuusamolaisen Kortesalmen monologit eivät vie paljon palstatilaa keskusteluosassa.

Pia Atri

"Trumpin myötä sotilaalliset jännitteet Venäjän ja USA:n väliltä laimenivat."
Aijjaa.... Kerrotko miten?

Käyttäjän anoturtiainen kuva
Ano Turtiainen

Muistuuko mieleesi millaista oli viha Venäjää kohtaan Amerikan suunnalta kun valta oli vielä Obamalla? Tätä vihaa lietsoi 24/7 länsimainen valtamedia, jonka energia kuluu nyt kokonaisuudessaan Trumppia mollatessa.

Pia Atri

Saattaa olla Trumpilla vähän liiankin hyvät välit Venäjään... No, enpä ihmettele, että kaksi suuruudenhullua valtaan rakastunutta tukevat toisiaan.

En usko, että ns. valtamedian päätehtävä on Trumpin aiheeton mollaaminen. Kyllä ko. tyyppi ihan itse antaa aihetta uutisiin.

Enkä myöskään usko, että sama media olisi keskittynyt 24/7 venäjävihan lietsomisesta.

Kyllä nyt taitaa kirjoittaja tarjota sitä vaihtoehtoista totuutta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset